Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Sport en bewegen: goed voor iedereen

Wat is de Boei?

De Boei is een bewegingscentrum met een gymzaal, zwembad, fitnessruimte en een hal met luchtbed. Als afdeling gebruiken we het bewegen als middel om het gedrag van clienten te beïnvloeden.

Wat hebben jullie te bieden?

Afhankelijk van de vraag waarmee de cliënt komt, bieden wij een passende activiteit. Die vraag kan vanuit de gedragswetenschapper of persoonlijk begeleider komen. Binnen de groepjes waar de cliënten door ons geplaatst worden bieden we verschillende beweegactiviteiten aan om de doelen van de cliënten te kunnen bereiken. Hierbij kun je denken aan het vergroten van het zelfvertrouwen van de cliënt, leren samenwerken of het leren omgaan met grenzen van zichzelf of van een ander. Ook bieden we specifieke sportgroepen aan, zoals bijvoorbeeld voetbal, badminton en tennis en spelen we verder in op de huidige sporttrends.

We geven cliënten die hier wonen of dagbesteding hebben die leerbaar zijn en de leerlingen van het Herman Broerencollege op aanvraag zwemles. Met als doel dat zij zichzelf kunnen redden in het water. De andere zwemgroepen komen om energie kwijt te raken, voor het plezier of om te ontspannen. Het water heeft de eigenschap dat het je omvat waardoor je diverse zintuigen prikkelt. Op maandagavond bieden wij ook zwemmen met ouder of verwant aan. Waarbij de cliënt met ouder of verwant kan komen zwemmen in een groepje, alleen met andere cliënten of met hun ouder of verwant.

We organiseren ook sportdagen. Dit doen we om cliënten kennis te laten maken met allerlei verschillende sporten en met elkaar. Soms kan het zelfs een opstapje zijn om lid te worden van een sportvereniging. In dit contact kunnen wij helpen via Beweegcoach Westland. We proberen waar mogelijk ook in te spelen op thema’s zoals bijvoorbeeld: Sinterklaas, EK/WK’s en Olympische spelen.

foto-sportdag.jpg

Worden jullie ook wel ingeschakeld bij gewichtsproblematiek?

We kunnen op aanvraag advies geven op woningen of dagbestedingen over bewegen wat in combinatie met gezond eten kan leiden tot afvallen. We geven in ieder geval de tip om iedere dag 30 minuten te bewegen.

Heb je nog vragen aan dit sportieve team, heb je hun advies nodig of zijn er verwanten die het leuk vinden om met hun familielid op maandagavond te komen zwemmen? Neem dan contact op via: bew.centrum-westerhonk@sheerenloo.nl

Sport en bewegen: goed voor iedereen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV