“Spelenderwijs leren spelen voor blije koppies”

IMG_3050.jpg

Haar collega Jos vult aan: “We zoeken naar de meerwaarde voor speelmateriaal en lokaalinrichting en bekijken hoe we het de begeleiders aanbieden. Sommigen hebben zelf het spelend kind niet meer in zich. En juist als ze de speelmethode zelf begrijpen, kunnen ze het de cliënten goed overbrengen.” 

Zo hangt er boven een snoezelbed steeds een andere mobiel bijvoorbeeld gemaakt van een oud fietswiel via de ECO-Street aan een echte boomstronk via Terrein en Groen. Oude spiegelbollen uit een kledingwinkel hangen bij relaxplekken. Op speelgoed aan de wand in een rustruimte zie je een pollepel en omgekeerde eierdopjes van de kringloop. In een bank zit een bassbox die je zonder muziek wel trillingen laat voelen. In een lokaal geheel in jungle-stijl, is een roomdivider die het wat monotone geluid van cliënten dempt, in elkaar gezet door een cliënt bij Stoer. En daar hangen twee schilderijen van een kont met staart gemaakt met knisperpapier van dieren in het wild, met de hulp van de Technische Dienst. “Ik gebruik oude spullen van Het Westerhonk en ook collega’s weten me al goed te vinden,” vervolgt Diana. “Ook familieleden van cliënten helpen graag. Een succesvolle inzameling van doppen van flessen leidde tot een kleurrijke doppengordijn dat geluid maakt. Ja, daar ga ik voor, van niets iets maken, samen doen en werk creëren voor andere cliënten!”

Lees hier hele verhaal van Diana: https://bit.ly/2SksNjQ Ook interesse in een baan waarin je kunt helpen op jouw manier? Bekijk: www.sheerenloo.nl/werkenbij

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MEER NIEUWSBERICHTEN