Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Spanje: werk rond COVID-19 afgerond

Artsen zonder grenzen

Nu de meest kritieke periode in de uitbraak van COVID-19 in Spanje voorbij is, ronden we ons werk daar af. We richten ons nu op landen waar de gezondheidszorg door de coronapandemie overweldigd dreigt te raken en waar de bevolkingen ook kwetsbaar zijn door andere noodsituaties.

Grote aantallen coronapatiënten

We hebben de Spaanse gezondheidszorg ruim twee maanden bijgestaan, in de periode dat die bijna bezweek onder de grote aantallen coronapatiënten. Nu die fase voorbij is, roepen we de autoriteiten op om waakzaam te blijven op nieuwe uitbraken, aandacht te blijven besteden aan ouderen in verzorgingshuizen en hun eigen medische staf goed te beschermen.

Capaciteit ziekenhuizen zwaarst getroffen gebieden uitgebreid

In de eerste weken van de noodsituatie hebben we ons gericht op het uitbreiden van de capaciteit van ziekenhuizen in de zwaarst getroffen gebieden Madrid en Catalonië. In onder meer sporthallen hebben we in totaal 4 behandelunits opgezet met bij elkaar 360 bedden. Bij nog eens 30 andere units hielpen we met de planning.

Expertise delen

In 12 gemeenten hebben we meer dan 500 verzorgingshuizen ondersteund, online en met trainingen ter plekke. Een van de belangrijkste delen van die hulp was het geven van technisch advies en training aan personeel. Daarnaast hebben we ook individueel en vertrouwelijk advies gegeven aan gezondheidswerkers en een speciale website opgezet voor medische staf. Daarop blijven we onze expertise rond de bestrijding van COVID-19 delen.

We doen dit. Samen.

Een pandemie kent geen grenzen, en wij ook niet. Onze teams werken nu in meerdere landen in Europa en ver daarbuiten aan het bestrijden van het coronavirus (COVID-19).

Volg de laatste ontwikkelingen over onze hulp wereldwijd op onze Twitter. Onze teams doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de meest kwetsbare mensen de medische zorg krijgen die zij nodig hebben.

We doen dit. Samen.

Spanje: werk rond COVID-19 afgerond

Artsen zonder grenzen

Mensen in nood
Naritaweg 10, 1043 BX Amsterdam, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV