Sleutel 4.000ste HomePlan huis overhandigd

baxolile-nieuwe-huis.c625a0.jpg

Sleutel 4.000ste HomePlan huis overhandigd

In Pomeroy, Zuid-Afrika is in de eerste week van oktober, tijdens de bouwreis, de sleutel van het 4.000ste HomePlan huis overhandigd aan de nieuwe eigenares!

Het 4.000ste huis is bestemd voor het kindgezin van Baxolile, haar twee zoontjes en jongere broer. Zij wonen samen in een kleine, bouwvallige hut. In 2004 overleden de ouders van Baxolile aan aids. Zij en haar broertje waren toen 10 en 6 jaar oud. Inmiddels zijn het jongvolwassenen en heeft Baxolile twee zoontjes van 6 en 3 jaar oud. Broer Mthetheleli rondt dit jaar zijn middelbare school af. Hij heeft in de buurt geleerd om van modder stenen te maken en bouwt daarmee een huisje voor zichzelf. Baxolile en haar zoontjes zullen samen in het HomePlan huis gaan wonen. Deze jongeren hebben veel meegemaakt en zijn de eersten in een HIV vrije generatie. Zij hebben een opleiding gevolgd en zijn vastbesloten om een betere toekomst voor zichzelf te creëren.

Graag willen we al onze donateurs heel hartelijk danken, want mede dankzij jullie steun hebben wij deze bijzondere mijlpaal bereikt!

Bekijk hier het artikel dat op 13 oktober verscheen in BN de Stem:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MEER NIEUWSBERICHTEN