Situatie Nicaragua (update)

nicaragua.9632d9-1.jpg

Situatie Nicaragua (update)

Het is sinds april zeer onrustig in Nicaragua. In het hele land zijn wegen geblokkeerd, het openbare vervoer ligt plat en er vinden dagelijks massale demonstraties plaats tegen de regering waarin veel geweld wordt gebruikt. Al meer dan 170 mensen zijn omgekomen bij het geweld. Deze demonstraties zijn oorspronkelijk een reactie op een geplande verhoging van sociale premies. Inmiddels eist het volk het aftreden van president Ortega en beëindiging van repressie en perscensuur.

Het dagelijks leven is volledig ontregeld waardoor het moeilijk is voor onze lokale partnerorganisatie TECHO om haar werkzaamheden uit te voeren. Alle bouwprojecten zijn uitgesteld en de lopende nazorgprojecten worden waar mogelijke gecontinueerd, maar ook dat gaat zeer moeizaam vanwege de situatie. Gelukkig zijn de medewerkers van onze partner veilig en voor zover we weten zijn geen families voor wie we bouwden direct getroffen door geweld.

Deze toestand treft echter de gehele bevolking, omdat het dagelijkse leven volledig ontregeld is; er is schaarste in de steden, veel mensen kunnen niet werken, waardoor ze geen inkomen hebben, en scholen en universiteiten zijn al wekenlang gesloten. Wij leven enorm mee met de bevolking van Nicaragua en hopen dat de situatie op vreedzame manier kan worden opgelost.

Update 2 juli 2018: Inmiddels hebben we van onze lokale partner TECHO vernomen dat alle bouwprojecten om veiligheidsredenen zijn uitgesteld. We houden u via deze website op de hoogte van de situatie en eventuele hervatting van de bouw.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MEER NIEUWSBERICHTEN