Situatie Mosul

Iraq2000005781369820Large.jpg

De strijd om de Iraakse stad Mosul is in volle gang. Het Iraakse leger, Koerdische strijders en de internationale coalitie willen de stad bevrijden uit handen van IS. De strijd kan weken, zo niet maanden, duren. De VN verwachten dat honderdduizenden mensen de stad zullen ontvluchten. Het wordt mogelijk de grootste humanitaire catastrofe van dit moment wereldwijd. Maar op dit moment is het afwachten wat er precies gaat gebeuren.

De vrouwen, mannen en kinderen die Mosul zullen ontvluchten, gaan op zoek naar een veilige plek. Als Christelijk Noodhulpcluster staan wij klaar om hen te helpen. Wij zijn ter plaatse aanwezig en hebben ons in de afgelopen maanden voorbereid op hulp aan hen die Mosul zullen ontvluchten. We zijn er met mobiele medische teams, voedselpakketten, watervoorzieningen en tijdelijk onderdak.

Wij houden je graag op de hoogte. Onze eigen mensen in het gebied zullen frequent berichten delen over wat zij waarnemen en over hun werkzaamheden. Blijf op de hoogte via onze website en social media.

Sta de inwoners van Mosul bij en bid met ons mee of steun de hulp die wij aan het voorbereiden zijn. Geef op Giro 132 (IBAN NL80INGB0000000132) o.v.v. ‘Mosul’. Hartelijk dank!

Het Christelijk Noodhulpcluster bestaat uit Dorcas, Red een Kind, Tear, Woord en Daad, ZOA.


Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MEER NIEUWSBERICHTEN