Sit-in bij ING in Brussel: waarom deze actie jou ook aangaat

ING staat op het punt een grote fout te maken. De bank wil een nieuwe lening geven aan het palmoliebedrijf SOCFIN. Samen met tientallen betogers sturen wij ING in Brussel vandaag een boodschap: Doe het niet! Dit bedrijf gebruikt het geld namelijk alleen om land te stelen, regenwoud te kappen en mensenrechten te schenden. Jij kunt deze actie helpen, ook als je niet in Brussel bent.

Doe mee aan de actie tegen de ING

ING zegt zich “verre te houden van ontbossing van het tropisch regenwoud” maar de praktijk is anders. De lening van 80 miljoen die de ING wil geven aan SOCFIN is absoluut niet duurzaam en druist in tegen het eigen duurzaamheidsbeleid van de bank. Samen laten we vandaag ING weten dat ze geen geld meer moeten lenen aan dit bedrijf.

RS56782_GP0STPVRD_High_res-scr.jpg

Banken steunen volop foute palmoliebedrijven

Palmoliebedrijf SOCFIN is slechts een voorbeeld van de honderden misstanden in de palmolie-industrie. Dit jaar publiceerde Milieudefensie 2 rapporten waarin naar voren kwam dat ABN AMRO, ING en Rabobank miljarden euro’s stoppen in foute palmoliebedrijven. Ook laten deze banken beleggers onbewust geld steken in palmoliebedrijven die regenwoud kappen en land roven van de bevolking.
–> Lees het rapport Draw the Line
–> Lees het rapport over palmolie in beleggingsfondsen

Doe mee: stop ontbossing voor palmolie

Niet alleen de ING stopt geld in de palmolie industrie. Ook ABN AMRO en Rabobank stoppen miljarden euro’s in deze industrie. Na 18 jaar misstanden is het tijd voor de banken om de palmolie industrie gedag te zeggen. Al meer dan 21.000 mensen hebben de banken een anischtkaart gestuurd met de eis zich terug te trekken uit de palmolie. Heb jij nog niet meegedaan? Doe vandaag nog mee.

Stuur de banken een ansichtkaart

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633