Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Sint Laurensfonds brengt potentiële oplossingen voor kinderarmoede samen

Donderdag 16 maart jl. organiseerde Sint Laurensfonds in Kantine Walhalla een werkconferentie in het kader van kinderarmoedebestrijding in Rotterdam. Het was een druk bezochte conferentie met mooie uitkomsten en inspirerende ideeën.

De werkconferentie had als doelstelling diverse partijen uit Rotterdam bij elkaar te brengen om inspirerende en bestaande doeltreffende initiatieven met elkaar te delen en te brainstormen over mogelijke oplossingen voor het kinderarmoedeprobleem. Dit gebeurde nadat Jurriaan Omlo (zelfstandig onderzoeker) in zijn presentatie een kader had geschetst over ‘Wat werkt bij de aanpak van armoede’. Ook werden filmpjes getoond van twee voorbeelden van projecten van ‘Thuis op Straat’ en ‘House of Hope’. Sint Laurensfonds hoopt dat deze bijeenkomst zal bijdragen aan de bestrijding van kinderarmoede in Rotterdam en gaat met de ideeën aan de slag.

Bent u geïnteresseerd in de ideeën uit de brainstormsessies en een uitgebreidere beschrijving van de dag? Klik hier voor het volledige verslag. Het verslag is gemaakt door Tyco Mol en Gido van der Heijden van Solve Social Impact Consulting.

Een terugkoppeling over het vervolg naar de deelnemers van de werkconferentie volgt nog.De presentatie van Jurriaan Omlo en de filmpjes zijn hieronder te downloaden.

Vervolg werkconferentie ‘Kinderen in armoede in Rotterdam

Tijdens de werkconferentie op 16 maart 2017 zijn vele mooie uitkomsten en inspirerende ideeën naar voren gekomen.

De vele ideeën inspireerden het bestuur van Sint Laurensfonds op zijn beurt financiële middelen vrij te maken om een fors aantal gezinnen uit de armoede te gaan halen. Sint Laurensfonds wil een aantal Rotterdamse organisaties uitnodigen om hiervoor de samenwerking aan te gaan. Het betreft wijkgerichte organisaties die bij Sint Laurensfonds al bekend zijn en actief zijn op het gebied van armoedebestrijding. De aanpak van Sint Laurensfonds zal gericht zijn op het gehele gezin en op een integrale benadering gebaseerd op het present zijn in de wijk en op empowerment van het gezin.

Het thema ‘Armoede en kinderen in Rotterdam’ is een zeer belangrijke speerpunt voor ons fonds de komende jaren. Daar willen we graag alles aan doen samen met diverse organisaties in de wijken in Rotterdam. Alle aanvragen voor projecten (klein, middelgroot of groot) die armoede onder kinderen verzachten en/of bestrijden zijn welkom. Hebt u ideeën of uitgewerkte plannen, kom dan langs op ons wekelijkse spreekuur op donderdagmorgen of kijk op onze website hoe u een aanvraag kunt indienen.

>> Download de factsheet over kinderen in armoede in Rotterdam

Sint Laurensfonds brengt potentiële oplossingen voor kinderarmoede samen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Natuur, Milieu en Dieren
fondsen.org

Vlees is de hete aardappel

Veel dieren-, milieu- en gezondheidsorganisaties zaten vorige week vol verwachting klaar. Er waren al persberichten geschreven die juichend spraken over een doorbraak in Europa. Daar

Lees verder »

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV