Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Samenwerkende fondsen beginnen 2021 met iets moois: We Are Able!

Leprazending Nederland

We Are Able! is een vijfjarig programma, waarin we mensen met een (lepra)handicap duurzaam op weg helpen naar een volwaardige plek in hun samenleving en meer voedselzekerheid.

We doen het samen

Vorig jaar diende Leprazending samen met ZOA, het African Disability Forum, SeeYou, Vereniging Nederlandse Gemeenten en The Hague Academy for Local Governance, het programma We Are Able! in bij de Nederlandse overheid. We zijn ontzettend dankbaar dat we met z’n zessen de schouders onder het programma mogen zetten en mensen met een (lepra)handicap op een duurzame manier in hun kracht mogen zetten! Mensen die geen toegang hebben tot basisvoorzieningen, mensen die worden buitengesloten. We mogen hun stem en veerkracht versterken, zodat zij beter voor zichzelf op kunnen komen.

Een waardig leven

Het betreft vooral mensen die leven met voedselonzekerheid, in gebieden met aanhoudende crisis. Naast meer voedselzekerheid, betrekken we mensen met een (lepra)handicap bij wetgeving, beleid en praktijken die mensen buitensluiten, met als doel: een inclusief en waardig leven. Als Leprazending richten we ons op DR Congo, Ethiopië en een klein deel in Burundi, onze genoemde partners werken ook in Zuid-Soedan, Soedan en Oeganda.

De dialoog bevorderen

We werken samen met lokale organisaties en betrekken mensen met een handicap daarbij, plus Disabled People Organisations (DPO’s). Om de dialoog te bevorderen tussen mensen met handicaps en autoriteiten, werken we ook met formele en informele autoriteiten op nationaal en internationaal niveau.

Leren van ervaringen

Met z’n zessen leggen we verbinding met initiatieven in Nederland, om te leren van ervaringen. In Congo en Ethiopië voeren we als Leprazending het project uit met onze partners ter plekke. We geven leiding vanuit onze expertise en versterken de capaciteit van gehandicaptenorganisaties, lokale inclusie-adviseurs en belangenbehartigers. We werken ook samen met Enablement.

Het programma We Are Able! wordt gefinancierd door het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken onder de Power of Voices Partnerships for Strengthening Civil Society.

Zelfstandig en waardig

Op de foto zie je een zelfhulpgroep uit  één van onze projecten in Ethiopië. Een zelfhulpgroep is een soort nieuwe familie, van mensen die getroffen zijn door lepra. Vaak worden mensen met lepra verstoten door hun familie en gemeenschap. Binnen de zelfhulpgroepen steunen en helpen mensen elkaar zoals familie dat doet, zodat zij zelfstandig en waardig kunnen leven.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van de Leprazending:

https://www.leprazending.nl/start-programma-we-are-able

Samenwerkende fondsen beginnen 2021 met iets moois: We Are Able!

Leprazending Nederland

Stichting Leprazending Nederland, Apeldoorn, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Leprazending
fondsen.org

Lepratest met je mobieltje

Er wordt momenteel baanbrekend onderzoek gedaan naar het opsporen van de eeuwenoude ziekte lepra, namelijk: testen en diagnosticeren met je smartphone. Verborgen leprapatiënten Ondanks dat

Lees verder »

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV