Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Sahil Amar Aïssa ambassadeur ‘Week van Lezen en Schrijven’

Stichting Lezen en Schrijven

Van 7 t/m 13 september vinden door het hele land activiteiten plaats om laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen. Een daarvan is de aflevering op 9 september van het BNNVARA-programma Make Holland Great Again dat gedeeltelijk in het teken van laaggeletterdheid staat.

In deze aflevering laat Sahil zien wat de impact is op het dagelijkse leven van mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Dat doet hij in een bijzondere escaperoom en met een verborgen camera-experiment. Stichting Lezen en Schrijven is erg onder de indruk van de inspirerende manier waarop Sahil jongeren activeert en bewust maakt van grote maatschappelijke thema’s.

Sahil: ““Ik wist niet eens dat laaggeletterdheid zo’n groot maatschappelijk probleem was in Nederland. Terwijl mijn ouders het ook zijn. Tijdens het maken van Make Holland Great Again viel mij op dat bijna niemand weet hoeveel mensen er last van hebben en wie dat dan zijn. En wat voor taboe eromheen hangt. Dit moet algemene kennis worden. We kunnen niet zomaar 2.5 miljoen mensen negeren. Dat zou geen optie moeten zijn.”

Stichting Lezen en Schrijven start verder onder meer de campagne ‘Een van deze mensen…’ gericht op het herkennen van laaggeletterdheid. Op dit moment hebben 2,5 miljoen mensen van 16 jaar en ouder in ons land moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Daarbij blijft het aantal jongeren dat met een taalachterstand de arbeidsmarkt betreedt groeien. 

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van Stichting Lezen en Schrijven:

https://www.lezenenschrijven.nl/nieuws/sahil-amar-aissa-ambassadeur-week-van-lezen-en-schrijven/

Sahil Amar Aïssa ambassadeur ‘Week van Lezen en Schrijven’

Stichting Lezen en Schrijven

Maatschappij
Stichting Lezen & Schrijven, Bezuidenhoutseweg, Den Haag, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV