Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Safer Internet Day is momenteel in de EU hoogst actueel

Terre des Hommes

Begonnen in 2004 als een initiatief van het EU SafeBorders project, wordt Safer Internet Day momenteel in 170 landen ‘gevierd’. Niet alleen is door de nieuwe, strengere privacy wetgeving die op 20 december in de EU in werking trad, Safer Internet Day actueler dan ooit, maar ook door de toename van de tijd die kinderen online spenderen als gevolg van de corona crisis. De nieuwe EU privacy wetgeving heeft tot gevolg dat ICT-bedrijven als Facebook geen software meer inzetten om online kindermisbruik op te sporen.

Het online luisteren en versterken van de stemmen van kinderen, vrouwen en de LGBTQ + gemeenschap

Om kinderen in staat te stellen hun stem te laten horen in kwesties met betrekking tot hun veiligheid en bescherming tijdens de pandemie, bood Terre des Hommes’ regiokantoor in de Filippijnen een online sessie aan jeugdleiders aan en leerde hen om de situatie en het welzijn van andere kinderen te begrijpen.

Dit gaf de kinderen de mogelijkheid om hun gevoelens te uiten en hun mening en suggesties te geven over de invloed van Corona op hen, zoals bezorgdheid over genderkwesties die worden veroorzaakt en verergert door de pandemie.

Als reactie hierop had het Girls Advocacy Alliance-project verschillende maatregelen genomen met steun van de partnerorganisaties van Terre des Hommes, zoals SPARK!

Dit was een reeks webinars voor het publiek om de gevolgen van de pandemie voor het leven van vrouwen en de leden van de LGBTQ + -gemeenschap te bespreken.

Deze webinars waarbij andere organisaties en ambassades betrokken waren, hebben geleid tot een groter bewustzijn en begrip van uitdagingen met betrekking tot genderidentiteit, genderexpressie en seksuele geaardheid. Ze hadden gemeenschapsleden aangemoedigd om hun ervaringen te melden.

Bovendien hebben de webinars de wetgevende macht en lokale overheid eenheden beïnvloed en aangemoedigd om wetten correct en eerlijk uit te voeren en beter beleid te creëren dat de rechten en het welzijn van vrouwen en de LGBTQ + -gemeenschap tijdens en na de pandemie waarborgt.

Lees hier het volledige verhaal (in het Engels)

Dit bericht is afkomstig van de website van Terre des Hommes:

https://www.terredeshommes.nl/nl/actueel/safer-internet-day-momenteel-in-de-eu-hoogst-actueel

Safer Internet Day is momenteel in de EU hoogst actueel

Terre des Hommes

Kinderen en kansen
Stichting Terre des Hommes Nederland, Zoutmanstraat, Den Haag, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV