Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ruim € 11,4 miljoen voor Beiroet na Nationale Actiedag

Stichting Vluchteling

Op vrijdag 14 augustus vroegen de Samenwerkende Hulporganisaties de hele dag steun voor de hulpverlening aan de bevolking van Beiroet. Dit deden zij via een livestream vanuit een speciaal actiecentrum in Hilversum. Daarnaast reed een ‘collectebus’ van Giro 555 door het land om geld op te halen en organiseerden veel mensen hun eigen actie. Na de Nationale Actiedag van stond de teller van de donaties op ruim € 11,4 miljoen.

Bekende Nederlanders in actie voor Giro 555
Veel bekende Nederlanders werkten mee aan de Nationale Actiedag. De presentatie van de livestream was afwisselend in handen van Irene Moors, Daphne Bunskoek, Liesbeth Staats en Tom Klein. Op Twitter sprak minister-president Mark Rutte zijn steun uit voor de Nationale Actiedag en riep hij de rest van het land op hetzelfde te doen. Ambassadeurs van Stichting Vluchteling Art Rooijakkers en Pernille La Lau waren eveneens betrokken bij Giro555.

Steun van alle kanten
De steun voor de actie van Giro 555 was groot. Door het hele land hebben mensen acties opgezet om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de explosie. Op Instagram verkochten mensen bijvoorbeeld mondkapjes en kettingen en in Amsterdam doneerde een Libanees restaurant al haar omzet van donderdag 13 augustus aan Giro 555. Ook bakkers zijn begaan met de mensen in Beiroet. Meer dan dertig bakkerijen sloten zich aan bij het initiatief ‘Bakkers voor Beiroet’. Zij vroegen hun klanten om 1 euro extra te betalen voor hun brood voor Giro555. 

Dit artikel is afkomstig van de website van Stichting Vluchteling:

https://www.vluchteling.nl/nieuws/2020/8/ruim-%E2%82%AC-11,4-miljoen-voor-beiroet-na-nationale-actiedag

Ruim € 11,4 miljoen voor Beiroet na Nationale Actiedag

Stichting Vluchteling

Mensen in nood
Stichting Vluchteling, Laan van Nieuw Oost-Indië, Den Haag, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Stichting Vluchteling
fondsen.org

Honger, de nieuwe pandemie

In twintig landen dreigt in de komende maanden honger, waarschuwt de VN. In Jemen, Zuid-Soedan en Noord-Nigeria is de situatie het meest alarmerend. Momenteel kampen

Lees verder »

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV