Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Rondleidingen geschrapt vanwege risico coronavirus

We hebben helaas moeten besluiten alle geplande rondleidingen over het terrein van AAP in ieder geval voor de maand maart te annuleren. Dit om het risico op besmetting met het nieuwe coronavirus zo klein mogelijk te houden voor de dieren. Of rondleidingen vanaf april weer door zullen gaan zal later besloten worden. Ook al is nog niet aangetoond dat de dieren bij AAP vatbaar zijn voor het virus, willen we geen enkel risico nemen met hun vaak erg kwetsbare gezondheid. De dierverzorgers houden zich tijdens hun werk met de dieren strikt aan hygiëneregels: vaak de handen wassen, goede hoesthygiene, en bij verkoudheid een mondkapje op of voldoende uit de buurt blijven.

Het is nog niet duidelijk welke exotische dieren vatbaar zouden zijn voor SARS-CoV-2, zoals het coronavirus heet dat de besmettelijke luchtwegaandoening COVID-19 bij mensen veroorzaakt. Omdat andere bekende coronavirussen (denk aan het normale verkoudheidsvirus) wel degelijk flinke verkoudheid bij apen veroorzaakt, houden dierverzorgers altijd zeer goede hygiëne aan. Dit is een standaardprocedure, want elke winter liggen verkoudheid en griep op de loer. 

Jaarlijks bieden we vanaf half februari tot medio november kosteloze rondleidingen aan om donateurs en andere geïnteresseerden kennis te laten maken met het werk van de organisatie. Daarbij is een deel van de opgevangen dieren op afstand te zien, het aanraken van de dieren is sowieso nooit toegestaan. Onder voorbehoud een rondleiding reserveren vanaf april kan hier.

Rondleidingen geschrapt vanwege risico coronavirus

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV