Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Rode Kruis zamelt beschermingsmiddelen coronavirus in

Nederlandse Rode Kruis

Maskers, handschoenen, brillen… Door het coronavirus is er een tekort aan beschermingsmiddelen en medische hulpmiddelen. Het Rode Kruis start daarom een centrale inzamelactie.

Particulieren of ondernemers die deze materialen willen inleveren, kunnen zich melden bij het Rode Kruis. Het Rode Kruis draagt alle ingezamelde materialen na controle en sortering over aan het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) en GGD GHOR Nederland. Zij zorgen dat de middelen bij de zorginstellingen komen waar ze het hardst nodig zijn.

Op deze website van de rijksoverheid vind je de producten die nodig zijn. Het gaat om de volgende middelen:

  • Ffp2 maskers
  • Schorten
  • Handschoenen
  • Beschermingsbrillen
  • FFP1 en 3 maskers
  • Chirurgische maskers
  • Desinfectantia
  • Diagnostische testen (inclusief PCR-materiaal, swabs en media)
  • Beademingsapparatuur

Wil je een van deze producten doneren? Neem dan contact op via beschermingsmiddelen@rodekruis.nl.

Om de inzameling zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, verzoeken we géén contact op te nemen over producten die niet op de lijst staan.

Centrale inzameling

Vanwege de heersende tekorten aan beschermingsmiddelen en medische hulpmiddelen, heeft de overheid de officiële verkoop van al deze middelen overgenomen om te zorgen dat ze op de juiste plek terecht komen.

Maar intussen zijn in andere branches nog materialen beschikbaar die voldoen aan de officiële eisen. Denk bijvoorbeeld aan de spullen die schilders, asbestsaneerders, tuinders en aannemers gebruiken.

Zij bieden hun middelen al spontaan aan, maar dit werd vooralsnog niet landelijk gecoördineerd. Daardoor was verdeling op basis van prioritering vooralsnog niet mogelijk. De centrale inzameling via het Rode Kruis moet dit veranderen.

Doneren

Hierboven en op deze website van de rijksoverheid vind je de producten die nodig zijn. Om de inzameling zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, verzoeken we géén contact op te nemen over producten die niet op de lijst staan.

Wil je een van deze producten doneren? Neem dan contact op via beschermingsmiddelen@rodekruis.nl.

Rode Kruis zamelt beschermingsmiddelen coronavirus in

Nederlandse Rode Kruis

Mensen in nood
Anna van Saksenlaan 50, Den Haag, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over ,

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV