Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Rode Kruis: voedselboxen voor getroffenen coronacrisis

Nederlandse Rode Kruis

Het Rode Kruis gaat voedselboxen uitdelen aan mensen die hard worden getroffen door de coronacrisis. De hulporganisatie slaat de handen ineen met boeren die met een voorraadoverschot zitten. 

De voedselboxen zijn bedoeld voor mensen die extra kwetsbaar zijn tijdens de coronacrisis. Bijvoorbeeld omdat zij hun baan zijn kwijtgeraakt en niet in aanmerking komen voor andere hulp of de weg naar de hulp niet goed weten te vinden.

Tussen wal en schip

Het Rode Kruis wil eind van de maand starten met de hulpverlening. Nu halen we hier nog geld voor op via 3FM Serious Request. Voor 10 euro kunnen wij een voedselbox naar iemand toe brengen die het hard nodig heeft. Denk aan arbeidsmigranten, ongedocumenteerden en gezinnen die vanwege verlies aan inkomen nauwelijks het hoofd boven water kunnen houden. Het Rode Kruis wil met deze voedselboxen een duurzame oplossing bieden voor mensen die tijdelijk tussen wal en schip vallen.

Twee tot drie maaltijden

De producten van de boeren gaan naar één centraal punt in Nederland, waar voedselboxen worden samengesteld met de verschillende producten. Daarna worden de producten verder verspreid naar Pick-Up Points in heel Nederland. Het Rode Kruis bezorgt de voedselboxen vanaf deze punten naar mensen in de regio die de boxen nodig hebben. Met de inhoud van de pakketten kunnen 2 tot 3 warme maaltijden worden gemaakt voor twee personen.

De boeren waar het Rode Kruis mee samenwerkt kunnen hun producten op dit moment niet exporteren of de afzet via de horeca is weggevallen. Hun verse producten moeten anders mogelijk weggegooid worden, maar gaan nu naar mensen die door de coronacrisis moeite hebben om rond te komen. Juist zij kunnen deze hulp nu goed gebruiken.

Steunen via Serious Request

Deze actie van het Rode Kruis kan je steunen door te doneren voor 3FM Serious Request: You Never Walk Alone. Voor 10 euro kunnen we al een pakket samenstellen en bezorgen. Ga voor meer informatie of om te doneren naar www.3fm.nl/seriousrequest.

Het Rode Kruis start dit initiatief samen met de Rabobank, de Taskforce Korte Keten en aangesloten organisaties als Local2Local en Boerschappen. De producten van de boeren worden onder andere in kaart gebracht via het platform KoopOnzeOogst.

Rode Kruis: voedselboxen voor getroffenen coronacrisis

Nederlandse Rode Kruis

Mensen in nood
Anna van Saksenlaan 50, Den Haag, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV