Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Rode Kruis stopt alle EHBO-cursussen wegens coronavirus

Nederlandse Rode Kruis

Het Rode Kruis last een tijdelijke stop in rondom het geven van EHBO-cursussen in Nederland vanwege de situatie rond het coronavirus. Alle cursussen tot 1 mei worden geannuleerd.

Een EHBO-cursus wordt gegeven in relatief kleine groepen, maar bevat ook praktische oefeningen waarbij fysiek contact tussen deelnemers onvermijdelijk is. Ook andere activiteiten waarbij vrijwilligers direct contact hebben met voor corona kwetsbare doelgroepen – zoals de workshop Goed voorbereid of EHBO op maat – zullen tot nader order stoppen.

De hulporganisatie hanteert het motto “voorkomen is beter dan genezen” en acht dit besluit in lijn met de adviezen van de overheid. De maatregel gaat per direct in. Hulp via de telefonische contactcirkel gaat juist wel door, omdat de deelnemers al kwetsbaar zijn en juist in deze tijden niet vergeten mogen worden.

Lesmethodiek en certificering

Het Rode Kruis adviseert organisaties die de Rode Kruis-EHBO-lesmethodiek en -certificering gebruiken ook hun geplande cursussen te annuleren of verplaatsen in het kader van de maatschappelijke gezondheid. Mensen die een certificaat hebben dat deze maanden verloopt, en dat beroepshalve up to date moeten houden, krijgen een coulance-regeling. Het Rode Kruis adviseert deze doelgroep om de Rode Kruis-e-learning te volgen, zodat bijvoorbeeld pedagogisch medewerkers aan de toezichthouder kunnen aantonen dat de theorie is bijgehouden.

Iedereen die zich heeft aangemeld voor een cursus in maart en april kan contact opnemen met de organisator om een nieuwe cursus in te plannen.

Hulpverlening coronavirus

In Nederland gaat de voorlichting en hulpverlening rondom het coronavirus onverminderd door. Ook staat het Rode Kruis paraat om, aanvullend op de overheid, hulp te verlenen in geval van andere nood- of crisissituaties. Wereldwijd geeft het Rode Kruis hulp en voorlichting om het coronavirus tegen te gaan. Zo vervoeren hulpverleners van het Rode Kruis (mogelijke) zieken in speciale ambulances, delen ze hulpgoederen uit aan mensen in quarantaine en is het Rode Kruis actief met speciale ontsmettingsteams om te zorgen dat het virus zich niet verder verspreidt.

Rode Kruis stopt alle EHBO-cursussen wegens coronavirus

Nederlandse Rode Kruis

Mensen in nood
Anna van Saksenlaan 50, Den Haag, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over ,

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV

Mogen wij JE op de hoogte houden?

Wekelijks sturen wij een nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws en de meest recente vacatures. Wil je deze ook ontvangen? Als je het onderstaande formulier invult dan zetten we je graag op de lijst.