Rode Kruis opent giro 7244 tegen verspreiding coronavirus

Korea-1030x338

Het nieuwe coronavirus (Covid-19) heeft zich wereldwijd inmiddels over 26 landen verspreid. Hulpverleners werken de klok rond en geven voorlichting, verlenen psychosociale hulp en ondersteunen ziekenhuizen. Landen met een overbelaste gezondheidszorg verdienen extra aandacht. De uitbraak van een virus kan daar groter impact hebben. Er is meer geld nodig om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Het Rode Kruis opent daarom giro 7244.

Mensen reizen tegenwoordig over de hele wereld. Dit maakt de kans groter dat het virus ook opduikt in landen die al te maken hebben met meerdere crisissen. De gezondheidszorg in die landen is vaak al overbelast, bijvoorbeeld in Afrika en het Midden-Oosten. Het Rode Kruis houdt daarom een extra vinger aan de pols in die landen.

landen corona-besmettingen 15 februari- WHO

Hoe helpt het Rode Kruis?

Het is vooral belangrijk dat de bevolking goede voorlichting krijgt over hygiëne. Dat is de beste manier om verdere verspreiding te voorkomen. Voorlichtingsmaterialen worden in zoveel mogelijk landen en talen verspreid. Naast voorlichting biedt het Rode Kruis in China ook psychosociale zorg en ondersteunen ze bij het vervoer van patiënten in ambulances. Het Rode Kruis in Zuid-Korea deelt hulpgoederen uit aan mensen in quarantaine en in Mongolië heeft het Rode Kruis 7000 flessen ontsmettingsmiddel uitgedeeld bij o.a. gezondheidscentra, treinstations en op het vliegveld.

Ook in Europa en Nederland houdt het Rode Kruis de situatie nauwlettend in de gaten. We onderhouden hierover contact met overheidsorganisaties en staan klaar om te handelen als dat nodig is. Hulpverleners in Nederland zijn extra gewezen op desbetreffende hygiënemaatregelen. Het Nederlandse Rode Kruis geeft voorlichting via de website en sociale media.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van het Rode Kruis Nederland:

Rode Kruis opent giro 7244 tegen verspreiding coronavirus

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MEER NIEUWSBERICHTEN