Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Rode Kruis opent giro 5125 voor slachtoffers aardbeving Haïti

Nederlandse Rode Kruis

Acute hulp is nodig voor kwetsbare bevolking op Haïti.

Het Rode Kruis opent giro 5125 voor de slachtoffers van de dodelijke aardbeving die zaterdag plaatsvond op Haïti. Uit de eerste berichten blijkt dat de aardbeving voor ernstige schade heeft gezorgd. Huizen en ziekenhuizen zijn ingestort en wegen zijn ernstig beschadigd geraakt. Het Rode Kruis richt zich nu op ondersteuning bij zoek- en reddingsacties, acute medische zorg en onderdak. Ook psychosociale ondersteuning is hard nodig, omdat veel getroffenen getraumatiseerd zijn door de aardbeving in 2010.

Het Rode Kruis ondersteunt bij zoek- en reddingsacties in de zwaar getroffen gebieden Les Cayes en Jérémie. Kerken stortten daar in tijdens de ochtendmis. Het is waarschijnlijk dat er mensen vastzitten onder het puin. Rode Kruis-hulpverleners zijn sinds direct na de aardbeving ter plaatse om de schade op te nemen. Veel huizen zijn ernstig beschadigd of mogelijk volledig verwoest. Volgens de hulporganisatie is het zeer waarschijnlijk dat grote aantallen mensen dringend onderdak nodig hebben.

Het is van levensbelang dat mensen toegang hebben tot schoon (drink-)water en sanitair. Ook om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Op de Dominicaanse Republiek, dat een eiland deelt met Haïti, heeft het Rode Kruis hulpgoederen klaarliggen om ten minste 4500 mensen mee te helpen.

Kwetsbare bevolking

Tropische storm Grace is op komst en zou dezelfde gebieden kunnen treffen als de aardbeving. Verwacht wordt dat deze storm maandag over het land raast. Haïti kampt regelmatig met natuurrampen, zoals aardbevingen, orkanen en overstromingen. Ook is het één van de armste landen ter wereld. Deze combinatie maakt de bevolking erg kwetsbaar. Daarom is het extra belangrijk dat de hulp snel op gang komt. De hulporganisatie richt zich in eerste instantie op de meest kwetsbaren, zoals vrouwen, kinderen, ouderen en mensen met een beperking.

Giro 5125

Het Rode Kruis heeft giro 5125 geopend voor de getroffenen van de ramp. Doneren kan via de site van het Rode Kruis of rechtstreeks op giro 5125 (IBAN NL02INGB0000005125).

Dit artikel is afkomstig van de website van het Nederlandse Rode Kruis:

https://www.rodekruis.nl/persberichten/rode-kruis-opent-giro-5125-voor-slachtoffers-aardbeving-haiti/

Rode Kruis opent giro 5125 voor slachtoffers aardbeving Haïti

Nederlandse Rode Kruis

Mensen in nood
Anna van Saksenlaan 50, Den Haag, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV