Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Rode kruis opent giro 5125 om honger tegen te gaan

Nederlandse Rode Kruis

Het Rode Kruis opent giro 5125 om honger te bestrijden. Op dit moment hebben wereldwijd 690 miljoen mensen honger en dit aantal stijgt. Volgens het Wereldvoedselprogramma en de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties kan het aantal mensen dat honger heeft aan het einde van dit jaar zijn opgelopen tot 820 miljoen. Daarom hebben we giro 5125 opengesteld om voedselhulp te kunnen geven.

Combinatie van rampen

De oorzaken van de honger verschillen per land. Zo zijn veel Afrikaanse landen getroffen door natuurrampen als overstromingen en droogte. Daarnaast heeft de sprinkhanenplaag in Oost-Afrika veel gewassen verwoest. Verder zorgen ook conflicten voor voedselnood in bijvoorbeeld Zuid-Soedan, Ethiopië en Jemen.

De coronapandemie heeft de situatie in veel landen verslechterd. Uit een onderzoek van het Internationale Rode Kruis (ICRC) in tien Afrikaanse landen blijkt dat mensen sinds het begin van de coronacrisis meer moeten betalen voor voedsel. En dit terwijl 82 procent van de ondervraagden (een deel van) het inkomen is verloren door de pandemie.

“We zien een opeenstapeling van rampen,” zegt Marieke van Schaik, directeur van het Rode Kruis. “Honderden miljoenen mensen wereldwijd hebben niet genoeg of onvoldoende voedzaam eten. Naast het natuurgeweld en conflicten die zorgen voor voedseltekorten, zorgt de coronacrisis er in verschillende landen ook nog voor dat mensen hun baan verliezen. Óf er is geen voedsel beschikbaar, óf mensen hebben simpelweg geen geld om voedsel te kopen.”

Het Rode Kruis helpt

Om te zorgen dat mensen toch genoeg te eten hebben, deelt het Rode Kruis in landen als Zuid-Soedan en Ethiopië voedselpakketten uit. In deze pakketten zitten bijvoorbeeld linzen, bonen, olie, bloem en andere producten die lokaal veel worden gebruikt. Ook geeft het Rode Kruis voedselpassen uit waarmee mensen zelf eten kunnen kopen in de lokale supermarkt. Daarnaast helpen we mensen om zelf voedsel te verbouwen of te vissen. Hiervoor delen we bijvoorbeeld zaden en gereedschap uit.

Ook in Nederland helpt het Rode Kruis mensen die door de coronacrisis moeite hebben om een maaltijd op tafel te zetten. In de afgelopen maanden deelden we ruim 86.000 boodschappenkaarten uit en bijna 30.000 voedselpakketten.

Help je ook mee?

Zet jij ook een maaltijd op tafel bij iemand anders? Zorg dat mensen met honger niet worden vergeten en doneer op giro 5125 (IBAN NL02INGB0000005125)!

Dit artikel is afkomstig van de website van het Nederlandse Rode Kruis:

Rode kruis opent giro 5125 om honger tegen te gaan

Rode kruis opent giro 5125 om honger tegen te gaan

Nederlandse Rode Kruis

Mensen in nood
Anna van Saksenlaan 50, Den Haag, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV