Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Rode Kruis Hulplijn helpt mensen in thuisquarantaine

Nederlandse Rode Kruis

Het aantal coronabesmettingen in Nederland is de afgelopen weken flink gestegen en daarom zitten veel mensen momenteel in thuisquarantaine. Sommigen van hen zijn daadwerkelijk ziek, anderen zonderen zich uit voorzorg af omdat ze met een besmet persoon in aanraking zijn geweest. Of je nu ziek bent of niet: afgesloten zijn van de buitenwereld kan behoorlijk ingrijpend zijn. Daarom staan we klaar om mensen in thuisquarantaine te helpen via de Rode Kruis Hulplijn.

Luisterend oor

Zorgen over een besmetting met COVID-19, je baan of de toekomst: deze periode kan behoorlijk stressvol zijn. Daarom staat de Rode Kruis Hulplijn klaar voor mensen die een luisterend oor nodig hebben. We helpen in het Nederlands of in verschillende andere talen.

Praktische tips

Een thuisquarantaine kan tot een hoop praktische problemen leiden: hoe kom je aan je boodschappen en wie kan je medicijnen ophalen? Onze Hulplijn denkt mee met mensen die niemand in hun omgeving hebben om te helpen.

Om een quarantaine goed door te komen, zijn er een aantal dingen die je zelf alvast kunt doen. Zo is het belangrijk om extra goed te zorgen voor je lichamelijke en mentale gezondheid. Lees hier onze tips voor thuisquarantaine.

Contact met de Rode Kruis Hulplijn

Heb je advies of een luisterend oor nodig tijdens je thuisquarantaine? De Rode Kruis Hulplijn is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur via 070-4455-888.

Anderstaligen kunnen een (voice-)bericht sturen naar de WhatsApp-Hulplijn. Zij worden dan teruggebeld door een vrijwilliger in hun eigen taal. Deze dienst is momenteel beschikbaar in het Marokkaans-Arabisch, Tamazight (Berbers), Turks, Chinees (Kantonees en Mandarijn) en Portugees.

Contact met de WhatsApp Hulplijn

Dit artikel is afkomstig van de website van het Nederlandse Rode Kruis:

Rode Kruis Hulplijn helpt mensen in thuisquarantaine

Rode Kruis Hulplijn helpt mensen in thuisquarantaine

Nederlandse Rode Kruis

Mensen in nood
Anna van Saksenlaan 50, Den Haag, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV