Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Rijksmuseum brengt levensgrote Nachtwacht naar 30 verpleeg- en verzorgingshuizen

Rijksmuseum

Deze zomer brengt het Rijksmuseum in samenwerking met Founder Philips een levensgrote Nachtwacht naar dertig verpleeg- en verzorgingshuizen en seniorencomplexen door heel Nederland. Op elke locatie blijft het grootste meesterwerk van Rembrandt een week te zien, waarna het doorreist naar een volgende bestemming. Vandaag, op de verjaardag van Rembrandt, is de eerste Nachtwacht geplaatst in het Dr. Sarphatihuis in Amsterdam. Uitjes naar culturele instellingen zoals het Rijksmuseum zijn in deze periode voor veel ouderen niet mogelijk.

Hendrikje Crebolder, directeur Media & Development: Bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen zijn nu niet in staat een bezoek te brengen aan het Rijksmuseum. We komen graag naar hen en hopen met dit initiatief een hart onder de riem te steken. Alle dank gaat uit naar Founder Philips, de Elisabeth Art Foundation / Rijksmuseum Fonds en de vrijwilligers die dit mogelijk maken.

Nanda Huizing, Head of Brand, Communications & Digital Philips Benelux: We zijn erg blij dat we samen met het Rijksmuseum de Nachtwacht naar mensen toe kunnen brengen die getroffen zijn in deze pandemie. Met dit initiatief willen we, samen met onze medewerkers, de bewoners een lichtpuntje geven. Het is tevens een kans voor onze medewerkers om ook op een andere wijze iets te betekenen.

De levensgrote Nachtwacht is een afdruk van de hoogste resolutie foto die eerder dit jaar beschikbaar werd gesteld. Bij de Nachtwacht, die op een centrale plek in het verpleeg- of verzorgingshuis komt te staan, biedt het Rijksmuseum ook een begeleidend programma aan, zoals een ‘rondleiding’ en workshop, en voor elke bewoner een pakket met meer informatie over het kunstwerk en de kunstenaar. Uiteraard wordt rekening gehouden met de veiligheidsmaatregelen en staat de gezondheid van de bewoner voorop.

Verpleeg- en verzorgingshuizen die interesse hebben in dit initiatief, kunnen zich ook aanmelden via de website van het Rijksmuseum. Er is nog een aantal plekken beschikbaar.

Het initiatief kwam tot stand in samenwerking met Founder Philips en de Elisabeth Art Foundation / Rijksmuseum Fonds.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van het Rijksmuseum:

https://www.rijksmuseum.nl/nl/pers/persberichten/rijksmuseum-brengt-levensgrote-nachtwacht-naar-30-verpleeg--en-verzorgingshuizen

Rijksmuseum brengt levensgrote Nachtwacht naar 30 verpleeg- en verzorgingshuizen

Rijksmuseum

Cultuur
Museumstraat 1, Amsterdam, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Rijksmuseum
fondsen.org

Vooruitblik Rijksmuseum 2021

Het Rijksmuseum presenteert in 2021 een aantal grote tentoonstellingen en kleine presentaties. Slavernij 12 februari t/m 30 mei 2021Philipsvleugel Tot slaaf gemaakte mannen graven trenzen

Lees verder »

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV