Ridder in de Orde van Oranje Nassau

wp5c668b72_05_06.jpg

Het was een totale verrassing voor Cees Smit. Zaterdag 16 november kreeg hij van burgemeester Pauline Bouvy-Koene het lintje Ridder in de Orde van Oranje Nassau opgespeld. Deze onderscheiding kreeg Cees voor zijn jarenlange inzet als blinde vrijwilliger op vele fronten. Alles ter verbetering van de positie van blinden en slechtzienden.  

Verdiensten

Cees was bestuurslid van de Oogverening (voorheen Nederlandse Vereniging van Blinden en Slechtzienden)  en de International Blind Sports Association. Van de Nederlandse Bond voor Aangepast Sporten en de Vereniging Onbeperkt Lezen. Ook is hij al 30 jaar ambassadeur bij het Koninklijk Nederlands Geleidenhonden Fonds.

Daarnaast was Cees ook nog eens schrijver van 4 boeken, waaronder het boek ‘Harteloos’. De opbrengst van dit boek was geheel voor Light for the World. Uiteindelijk heeft dit het geweldige bedrag van €18.500 opgeleverd. Hiermee werden 625 staar- en trachoomoperaties uitgevoerd in Zuid-Soedan.

Identiteit

In haar slotwoord vertelde burgemeester Pauline Bouvy-Koene het volgende:

Ridder

‘U bent een rolmodel binnen de wereld van de blinden en slechtzienden maar natuurlijk ook daar buiten.  U laat de mensen letterlijk ‘zien’ hoe iedereen door praktische activiteiten een bijdrage kan leveren aan een betere samenleving. Uw drive was om voor anderen iets te kunnen betekenen. U bent niet iemand die zegt: zoek het zelf maar uit, maar u biedt graag de helpende hand. Voor u is het een doodnormale zaak om uw talenten in te zetten voor anderen. Humor en de nodige zelfspot zijn daarbij onmisbaar.

Voor al deze activiteiten heeft Zijne Majesteit de Koning u benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.’

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MEER NIEUWSBERICHTEN