Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Rick Brink brengt bezoek aan ’s Heeren Loo in Apeldoorn

Minister van Gehandicaptenzaken

Rick Brink is in juni 2019 in een tv-show van KRO-NCRV gekozen tot eerste ‘minister van Gehandicaptenzaken’. Rick zet zich in voor mensen met een handicap in Nederland. Een belangrijke focus in zijn lobby is bijvoorbeeld dat alle kinderen met een beperking in hun eigen omgeving naar school kunnen gaan en kunnen spelen in hun eigen buurt.

Vloggende ontvangst

Bij aankomst op Groot Schuylenburg werd Rick ontvangen door een vloggende Dion. Dion is onlangs uitgeroepen tot Beste Vlogger van Nederland op de Special Media Awards (voor mensen met een verstandelijke beperking). Hij heette Rick van harte welkom, stelde hem wat vragen en wenste hem veel plezier.

Een eerste kennismaking

Kees Erends en Jan te Loeke vertelden hem uitgebreid over de complexe intensieve zorg op het woonzorgpark. Kees: “Als het met iemand echt niet meer gaat, iemand loopt vast, worden wij gevraagd. Hier op Groot Schuylenburg leveren we zeer complexe zorg. Onze Very Intensive Care woningen zijn daar een voorbeeld van. Wat mij betreft is dit werkbezoek voor hem een eerste kennismaking met deze doelgroep en wordt hier zeker vervolg aan gegeven. Hier vindt prachtige zorg plaats, daar zijn we trots op.” Rick beaamt: “Ik ben minister voor álle mensen met een beperking. Ik ken niet één doelgroep die zo groot is, maar ook niet één doelgroep die zo divers is. Ik wil dus ook kijken wat ik voor deze doelgroep kan betekenen. Minister zijn is nodig.”

Very Intensive Care

Rick bezocht allereerst een VIC-woning. VIC staat voor Very Intensieve Care. Hier wonen mensen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking die vaak moeilijk verstaanbaar gedrag vertonen en vastgelopen zijn in eerdere situaties. In de VIC-woningen wordt gewerkt aan een sterke vertrouwensband tussen bewoners en begeleiders. Jan te Loeke, directeur op Groot Schuylenburg: “Dat het team hier weet wat er nodig is, maakt dat het lukt.” Manager Yvonne vult aan: “Het neemt soms een jaar in beslag om een client goed te leren kennen. Kleine dingen snappen, iemands verleden kennen. We realiseren veel door de continue nabijheid van begeleiders.” Rick bezocht samen met een begeleider de huiskamer en maakte kennis met de bewoners. Die wilden graag weten wie hij was en wat hij kwam doen.

Innovatie uitproberen

Vervolgens nam Rick een kijkje in de Innovatieruimte op Groot Schuylenburg. Hier maakt ’s Heeren Loo het leven van mensen met een verstandelijke beperking leuker, mooier en makkelijker met behulp van zorginnovatie. Rick kreeg uitleg over een VR-bril, een speciale game-controller en de Wonderfoon, een omgebouwde oude draaischijftelefoon die mensen met een beperking mooie liedjes of verhalen laat horen.

“Dit gaat me helpen”

Rick aan het einde van zijn werkbezoek: “Ik heb een hele goede indruk gekregen van mensen met diverse beperkingen en achtergronden. Dat gaat me verder helpen in mijn werk als minister van Gehandicaptenzaken. Ik hoop, en weet wel zeker: tot ziens.”

Rick Brink brengt bezoek aan ’s Heeren Loo in Apeldoorn

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Bartimeus Fonds
fondsen.org

Geluksmomenten

Bartiméus Fonds ambassadeur Marjolein van den Broek neemt je mee in haar leven. Marjolein is getrouwd en heeft twee kinderen. Vijf jaar geleden werd ze

Lees verder »

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV