Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Reizigers op Schiphol halen ondanks corona ruim 50.000 euro op

Amref Flying Doctors

Gulle reizigers op Schiphol hebben in 2020, ondanks de coronapandemie, ruim 50.000 euro bij elkaar gebracht voor een gezond en sterk Afrika. Met dit bedrag kunnen we meer dan 250 lokale zorgverleners opleiden.  

Royal Schiphol Group en Amref Flying Doctors werken al sinds januari 2017 samen aan een gezond en sterk Afrika. Onze ambitie is om in totaal meer dan 4.000 zorgverleners te trainen. Dat is hard nodig want in Afrika is een enorm tekort aan medisch personeel.  

Mooie initiatieven  

Voor Schiphol was het een heftig jaar vanwege het drastisch teruglopende aantal vluchten en reizigers. Toch konden wij ook dit jaar rekenen op steun van onze partner Schiphol en hebben wij door middel van diverse acties de handen ineengeslagen om aandacht te vragen voor ons werk.  Zo heeft Schiphol ons gratis advertentieruimte aangeboden op de luchthaven en kregen we rond de feestdagen in december aandacht in de marketingcampagne van Schiphol. Ten slotte opende aan het eind van dit jaar de indrukwekkende fototentoonstelling ‘A journey to change’ van Humberto Tan op de E-pier. 

Verbinding

Amref Flying Doctors en Royal Schiphol Group hebben een duidelijke link. Royal Schiphol Group verbindt Nederland met de rest van de wereld en verbindt mensen met elkaar. Als Afrikaanse gezondheidsorganisatie verbinden we medisch personeel met de meest afgelegen en onherbergzame gebieden van Afrika, onder andere via de medische vluchten die we uitvoeren. De circa 4.000 zorgverleners die we dankzij de samenwerking willen trainen kunnen medische zorg bieden aan ongeveer twee miljoen mensen 

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van Amref Flying Doctors:

https://www.amref.nl/actueel/2021/reizigers-schiphol-50000-euro

Reizigers op Schiphol halen ondanks corona ruim 50.000 euro op

Amref Flying Doctors

Ontwikkelingshulp
Schuttersveld 9 2316 XG Leiden
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV