Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Recordstijging in vleesstunts bij supermarkten

Vooral Aldi en Hoogvliet deden er een forse schep vleesaanbiedingen bij. Bij Hoogvliet steeg het aantal aanbiedingen met 42 procent en bij Aldi met maar liefst 71 procent. Hilhorst: “Er lijkt wel een heuse prijzenoorlog aan de gang, ten koste van de dieren.”

Grafiek vleesstunts

Verkeerde kant op

Het aantal vleesaanbiedingen neemt al jaren toe. Sinds 2015 is het bijna verdubbeld, van 5.976 stunts in het eerste halfjaar van 2015, naar 10.172 in 2021. Hilhorst: “Het begint ons aardig de keel uit te hangen. Elke keer moeten we concluderen dat supermarkten nog dieper zijn gezonken.”

Lak aan het klimaat

De stijging is in strijd met de beloftes van de supermarkten. Twee jaar geleden zetten zij hun handtekening onder het klimaatakkoord. Ze beloofden expliciet dat ze actief de consument zullen verleiden minder vlees te gaan eten. Hilhorst: “Zeker in dit jaar waarin het klimaatprobleem zo voelbaar is door de overstromingen in Limburg en het alarmerende IPCC-rapport, is dat extra pijnlijk.”

Lak aan consument

Veel consumenten zien het nut in van vleesminderen ten behoeve van het klimaat (37 procent) en dierenwelzijn (34 procent), blijkt uit recent marktonderzoek van het Voedingscentrum. Ook geeft bijna dertig procent van de vleeseters aan, dat zij minder vlees zouden eten als het duurder zou zijn. Hilhorst: “Met hun vleesdrift duwen supers klanten extra naar het vlees toe, in plaats van ze te helpen met minderen.”

Foldermonitor

Wakker Dier houdt al jaren het aantal vleesaanbiedingen van supermarkten bij. Voor deze foldermonitor volgt Wakker Dier de twaalf grootste supermarktconcerns. Op dit moment zijn dat Albert Heijn, Aldi, Coop, Deen, DekaMarkt, Dirk, Hoogvliet, Jumbo, Lidl, Plus, Spar en Vomar.

Dit bericht is afkomstig van de website van Wakker Dier:

https://www.wakkerdier.nl/persberichten/recordstijging-in-vleesstunts-bij-supermarkten/

Recordstijging in vleesstunts bij supermarkten

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV