Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Reactie op nieuwe CO2-reductiedoel van de EU

Greenpeace Nederland

Greenpeace reageert op het bericht Von der Leyen wil reductie CO2-uitstoot met 55 procent in 2030″

Faiza Oulahsen van Greenpeace:
“Deze stap is onvoldoende want dat doel stopt de klimaatcrisis niet en is niet in lijn met het Klimaatakkoord van Parijs. Bovendien speelt Timmermans ook nog vals door ook het planten van bomen mee te tellen. We kunnen de natuur die al zo onder druk staat niet vragen om dit voor ons op te lossen. De vervuilers moeten zelf  stappen zetten. Dit is niet het moment voor nieuwe rekentrucs in Europa, maar voor serieus leiderschap. De uitstoot van broeikasgassen moet zo snel mogelijk terug worden gebracht. Alleen met 65% echte CO2-reductie in 2030, zonder trucs, blijven we binnen de anderhalve graad opwarming.  

Greenpeace gaat daarom actievoeren tussen 23 september en 15 oktober in heel Europa. Protesten gaan plaatsvinden in 19 landen en 55 steden. Ook in Nederland wordt actie gevoerd in de aanloop naar de EU top in oktober, waar Rutte samen met andere regeringsleiders samenkomt om belangrijke besluiten te nemen over het de Europese klimaatdoelen.” 

De @EU_Commissie steunt een 55% emissiereductie voor de EU in 2030. Daarbij zit ook een voorstel het hele doel te verwateren doordat nu compensaties (offsetting) worden toegestaan. Deze rekentruc doet het doel mooier voorkomen dan het is en moet zsm weer van tafel pic.twitter.com/0L9r5fgtgF

— Faiza Oulahsen (@faizaoulahsen) September 16, 2020

Dit artikel is afkomstig van de website van Greenpeace Nederland:

Reactie op nieuw CO2-reductiedoel van de EU

Reactie op nieuwe CO2-reductiedoel van de EU

Greenpeace Nederland

Natuur, Milieu en Dieren
NDSM-Plein 32, 1033 WB Amsterdam, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV