Raad van Advies gaat JINC Rotterdam bijstaan

Untitled-design-7-875x510.png
De Raad van Advies: Arjanne Hoogstad, Richard Sitton, Vera Bauman, Paul Hofstra, Leo Peeters Weem, Han Biemans, Rutger Ploum.

Elke inwoner van de Maasstad weet het: Rotterdam is een stad als geen andere. Met een immense haven, bloeiende hightechindustrie en veel jonge inwoners die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. We zijn daarom erg blij met de Raad van Advies die speciaal voor onze Rotterdamse vestiging is opgericht.

De Raad van Advies, bestaande uit zeven prominente Rotterdammers, zal eens in de drie maanden bijeenkomen om ontwikkelingen in de stad en nieuwe initiatieven rond JINC Rotterdam te bespreken. En dan wel vanuit de verschillende achtergronden die de leden met zich meebrengen: onderwijs, kansenongelijkheid, de arbeidsmarkt, beroepsoriëntatie en de ontwikkeling van vaardigheden.

Door als Raad van Advies met JINC mee te denken, hoop ik dat we steeds meer Rotterdamse kinderen dichter bij een kansrijke toekomst kunnen helpen.

Arjanne Hoogstad, sustainability manager Coca-Cola European Partners

Tijdens de eerste bijeenkomst, die vorige week vrijdag plaatsvond, boog de Raad van Advies zich over het thema ‘Kansen krijgen, kansen pakken’. Daarbij werd het strategische plan van JINC Rotterdam voor de periode 2019 – 2022 besproken, dat niet toevallig dezelfde naam draagt.

Raad van Advieslid Vera Bauman stelde de aanwezigen vervolgens voor aan Mourad El Moussati. Deze 24-jarige merkte na zijn afstuderen dat hij nooit werd uitgenodigd voor sollicitaties, waarop hij besloot filmpjes van zichzelf te maken voor potentiële werkgevers. Dat trok aandacht, onder andere van  Bauman. Zij introduceerde El Moussati vervolgens bij haar relaties, die hem ook weer ondersteunden. Inmiddels runt hij een bureau dat werkzoekenden helpt om op aansprekende manier te solliciteren. Daarmee past El Moussati naadloos bij wat JINC Rotterdam voorstaat: jongeren moeten kansen krijgen én pakken.

“De Rotterdammers die lid zijn van deze Raad brengen expertise en ervaring uit het hele speelveld met zich mee”, zegt Jonna Wiersma, vestigingsdirecteur van JINC Rotterdam. “Dat gaat van de gemeente en het bedrijfsleven tot woningcorporaties en het onderwijs aan toe. Natuurlijk is dat ontzettend waardevol voor ons. Ik zie de Raad als een geweldige nieuwe ‘sparring partner’ en als manier om ons netwerk in de stad verder te verrijken.”

De Raad van Advies van Rotterdam bestaat uit:

Leo Peeters Weem, directievoorzitter Rabobank Rotterdam

Rutger Ploum, bestuursvoorzitter Ploum Rotterdam Law Firm

Paul Hofstra, directeur Rekenkamers Rotterdam, Barendrecht, Lansingerland, Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel

Vera Bauman, programmamanager WIJsamenleving Rotterdam

Arjanne Hoogstad, sustainability manager Coca-Cola European Partners

Han Biemans, directeur Faculteit IT & Design, De Haagse Hogeschool

Richard Sitton, voorzitter Raad van Bestuur Woonbron

Arjanne Hoogstad van Coca-Cola deelt Wiersma’s enthousiasme. ,,Het is ontzettend leuk en vooral interessant om met elkaar deze Raad van Advies te vormen. De uitdagingen liegen er niet om: er zijn teveel kinderen in Rotterdam die niet de kansen lijken te krijgen die ze verdienen. Door als Raad van Advies met JINC Rotterdam mee te denken, ze actief te adviseren en onze kennis en netwerk in de stad in te zetten, hoop ik dat we een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling en toekomst van vele Rotterdamse jongeren.

Het bericht Raad van Advies gaat JINC Rotterdam bijstaan verscheen eerst op JINC.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MEER NIEUWSBERICHTEN