Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Prestigieuze prijs voor epilepsieonderzoek

7 mei 2019

Soms wordt van mensen met epilepsie gezegd dat ze “epilepsie met onbekende oorzaak” hebben. Maarten Titulaer (Erasmus Universitair Medisch Centrum) onderzocht hoe vaak er relevante antistoffen in deze groep aanwezig zijn. Deze antistoffen zouden de oorzaak van de epilepsie kunnen zijn.

Er zijn een aantal interessante uitkomsten uit dit onderzoek gekomen. Zo is nu bekend bij hoeveel procent van de mensen met epilepsie relevante antistoffen voorkomen. Ook worden handvatten gegeven hoe je de persoon met deze antistoffen kunt herkennen.

Marienke de Bruijn, AIOS uit de groep van onderzoeker Titulaer, heeft een International Scholar Award gekregen van de American Academy of Neurology. Deze week is zij in Philadelphia om de uitkomsten van het onderzoek te presenteren op het grootste congres voor neurologie.

Dit onderzoek is volledig mogelijk gemaakt door subsidie van het Epilepsiefonds.

Prestigieuze prijs voor epilepsieonderzoek

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV