Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

President Kenia bezoekt project tegen meisjesbesnijdenis

Een bijzondere dag voor Amref Flying Doctors. De Keniaanse president Kenyatta heeft vandaag een bezoek gebracht aan ons project in Samburu, Kenia. In deze regio zetten wij ons in om meisjesbesnijdenis en kindhuwelijken te voorkomen. De president laat door middel van dit bezoek zien dat hij onze strijd tegen meisjesbesnijdenis steunt. Kenyatta is eregast tijdens een bijzondere ceremonie waarin veertig dorpsoudsten een belofte afleggen dat zij zich zullen inzetten om meisjesbesnijdenis te stoppen. 

Wereldwijd zijn er 200 miljoen meisjes en vrouwen in 30 landen besneden en ongeveer 4 miljoen meisjes lopen ieder jaar het risico om besneden te worden. De besnijdenis heeft grote lichamelijke en geestelijke problemen tot gevolg. Bovendien worden meisjes na de besnijdenis eerder uitgehuwelijkt en lopen ze een groot risico om op jonge leeftijd zwanger te raken.

In verschillende Afrikaanse nomadengemeenschappen wordt meisjesbesnijdenis gezien als een belangrijke traditie. Het kenmerkt de overgang van meisje naar volwassenheid. Na de besnijdenis is het meisje klaar om te trouwen en een gezin te stichten, en stopt ze vaak eerder met school. 

Een goede toekomst voor meisjes in Kenia

Amref Flying Doctors zet zich al jaren samen met de Masai in om meisjesbesnijdenis te stoppen. En met resultaat: meer dan 20.000 meisjes zijn niet besneden. In het gebied in Samburu zijn al 52 lokale zorgverleners getraind. Zij zijn de oren en ogen van de gemeenschap. Ze verlenen basiszorg, bieden een luisterend oor en maken onderwerpen zoals meisjesbesnijdenis, tienerzwangerschappen, kindhuwelijken en huiselijk geweld bespreekbaar.  De zorgverleners komen bij crisisgezinnen over de vloer en kunnen ingrijpen als dit nodig is. Ook worden ze opgeleid om psychologische ondersteuning te geven aan meisjes die vluchten voor kindhuwelijken of besnijdenissen.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van Amref Flying Doctors:

https://www.amref.nl/actueel/2021/kenia-meisjesbesnijdenis

President Kenia bezoekt project tegen meisjesbesnijdenis

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV