Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Positive Sisters en Brothers genomineerd voor Appeltje van Oranje

Aidsfonds – Soa Aids Nederland

De Positive Sisters en Brothers bieden hulp die niemand anders kan bieden. Ze hebben zelf ook hiv en, net als de migranten die ze begeleiden, komen ze uit Afrika of het Caribisch Gebied. Veelal zijn ze gevlucht uit hun thuisland. Hierdoor spreken ze dezelfde talen en delen ze elkaars culturen, ervaringen en het feit dat ze hiv hebben.

Positive Sisters en Brothers staan dus heel dicht bij de vrouwen en mannen die ze begeleiden. En, juist omdát ze zo dicht bij hen staan, lukt het de Positive Sisters en Brothers bruggen te slaan waartoe anderen niet in staat zijn.

Koninklijke prijs

Een koninklijke prijs in hun nieuwe thuisland is de ultieme erkenning voor hun werk als vrijwilliger. Kunnen ze ook rekenen op jouw stem voor een Appeltje van Oranje?

Mentale gezondheid

Aidsfonds steunt het Positive Sisters en Brothers-project van ShivA al een aantal jaar. Dankzij hun Positive Sister of Positive Brother neemt de mentale gezondheid van de deelnemers sterk toe. Ze zien dat het mogelijk is om te leven met hiv en mee te doen in de maatschappij. Ze leren hun leven (weer) in eigen hand te nemen, sociale contacten te leggen, werken aan hun inburgering en gaan participeren in de samenleving.

Dit bericht is afkomstig van de website van het SOA - Aidsfonds:

https://aidsfonds.nl/nieuws/positive-sisters-en-brothers-genomineerd-voor-appeltje-van-oranje/

Positive Sisters en Brothers genomineerd voor Appeltje van Oranje

Aidsfonds – Soa Aids Nederland

Gezondheid en Handicaps
Logo Aidsfonds
Keizersgracht 392, 1016 GB Amsterdam, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV