Postcode Loterij verrast Plan International Nederland met een donatie van € 2.160.000

3.000 zeer kwetsbare Syrische jongeren kunnen terug naar school en bouwen aan hun toekomst

Amsterdam, 28 februari 2019 – In aanloop naar het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Postcode Loterij, dat 4 maart aanstaande plaatsvindt, verraste de Postcode Loterij Plan International Nederland met een donatie van € 2.160.000. Met dit bedrag kan Plan, in samenwerking met de Jordaanse organisatie JOHUD, Syrische jongeren een kansrijke toekomst bieden. Het project Talents Unlimited biedt 3.000 zeer kwetsbare Syrische meiden en jongens, zonder opleiding en uitzicht op werk, de kans om in twee jaar tijd een erkend diploma te halen.

Kinderarbeid, uithuwelijking en opsluiting in huis. Dat is het lot van honderdduizenden Syrische meisjes en jongens in Jordanië. Gevlucht voor de oorlog in eigen land, staat hun toekomst op het spel. Van de meisjes is een derde al voor haar vijftiende uitgehuwelijkt. Dat is desastreus voor hun ontwikkeling. 96% van de getrouwde meisjes gaat niet meer terug naar school of aan het werk. Zonder scholing en uitzicht op fatsoenlijk werk, dreigen zij een verloren generatie te worden. Met het project Talents Unlimited krijgen de jongeren de kans om in twee jaar tijd een erkend diploma te halen. Daarmee kunnen ze verder studeren, een baan vinden of een eigen onderneming starten. Zo krijgen zij een toekomstperspectief en de kans om hun leven weer op de rails te krijgen.

Monique van ’t Hek over de donatie: “We zijn overdonderd door dit goede nieuws. We keken dit jaar enorm uit naar het Goed Geld Gala omdat we dit project voor de Extra Trekking hadden ingediend. De bekendmaking door Quinty Trustfull tijdens Koffietijd heeft ons compleet verrast. En we zijn blij en dankbaar dat we,  dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij, 3.000 Syrische jongeren een kansrijke toekomst kunnen bieden.” 

Leave your thoughts

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633