Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Plan International levert 10,000 beschermende mondkapjes aan de Centraal Afrikaanse Republiek

Plan International Nederland

Plan International heeft 10,000 medisch beschermende mondkapjes naar de Centraal Afrikaanse Republiek gevlogen om het door oorlog verscheurde land te steunen tijdens de coronacrisis. De komende tijd zal Plan in totaal 13,000 kilo beschermend materiaal leveren aan twaalf verschillende landen.

Humanitaire vlucht

De hulpgoederen werden met een humanitaire vlucht verzonden naar Bangui, de hoofdstad van de Centraal Afrikaanse Republiek. De vlucht werd georganiseerd door een groep ontwikkelingsorganisaties, waaronder Plan International, met steun van de humanitaire afdeling van de Europese Unie. Aan boord waren beschermingsmateriaal, Personal Protective Equipment (PPE), en andere medische benodigdheden verzorgd door dertien internationale hulporganisaties.

Humanitaire vlucht mondkapjes CAR

Kwetsbaar voor de gevolgen van het coronavirus

Sinds de onafhankelijkheid in 1960 is het onrustig in de Centraal Afrikaanse Republiek. De combinatie van geweld en instabiliteit hebben het gezondheidssysteem enorm beschadigd. Hierdoor loopt een groot deel van de bevolking risico op ernstige gevolgen van het coronavirus.

Inwoners van conflictgebieden, zoals in de Centraal Afrikaanse Republiek, zijn zeer kwetsbaar voor de gevolgen van het coronavirus. Vluchtelingen en ontheemden zijn met name kwetsbaar omdat zij vaak op dichtbevolkte plekken wonen waar mensen zich moeilijk aan social distancing-maatregelen kunnen houden. Daarnaast hebben zij geen toegang tot schoon water en zeep om hun handen regelmatig te kunnen wassen. Lees ook: Zo strijdt Plan International tegen corona

Reisbeperkingen bemoeilijken het werk van Plan

“Toegang tot beschermend materiaal is van essentieel belang om onze activiteiten in de community’s door te laten gaan. Het sluiten van grenzen en andere reisbeperkingen als gevolg van het coronavirus bemoeilijkt het werk van Plan, omdat community’s minder goed bereikbaar zijn en we hulpmiddelen minder snel kunnen leveren. Door goed te plannen en samen te werken met andere hulporganisaties zijn we toch in staat om kwetsbare mensen bij te staan in de coronacrisis”, aldus Cecile Terraz, Directeur Logistiek en Inkoop van Plan International.
“Door deze humanitaire vlucht te realiseren, ondanks nationale lockdowns en reisbeperkingen, hebben internationale hulporganisaties laten zien dat samenwerking van enorm groot belang is tijdens de coronacrisis. Door het bundelen van kennis en middelen kan er sneller en efficiënter hulp worden verleend”, zegt Terraz.

Plan International heeft de corona-aanpak uitgebreid

Plan International heeft de corona-aanpak uitgebreid en zal 13,000 kilo aan beschermend materiaal leveren aan twaalf verschillende landen. Daarnaast wil Plan 100 miljoen euro investeren om de meest kwetsbare kinderen en hun community’s te beschermen tegen de gevolgen van het coronavirus. De aanpak heeft een focus op meisjes en jonge vrouwen, omdat de gevolgen van de coronacrisis leiden tot meer genderongelijkheid.

Plan International levert 10,000 beschermende mondkapjes aan de Centraal Afrikaanse Republiek

Plan International Nederland

Kinderen en kansen
Stadhouderskade 60 1072 AC Amsterdam
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV