Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Persoonlijk verhaal: Symon & Isaac

Symon & Isaac

Symon en Isaac wonen beide in de stad Mzuzu en zitten op dezelfde hoge school. Symon is 18 en Isaac is 19 jaar. Sharlon mocht hen een aantal vragen stellen over het drank en drugsgebruik op school en zelfs een foto van hen maken (dit is niet een normale gang van zaken). Hoewel ze het erg lastig vonden om te praten over drugs en drankgebruik, waren ze zeer open en vriendelijk.

Drank en drugsgebruik op school

“Op school wordt vooral stiekem alcohol and drugs gebruikt.” Hier in Nederland wordt er uiteraard ook wel eens wat stiekem gedaan op school. In Malawi blijft het echter niet bij rebels gedrag, maar veroorzaakt dit stiekeme drugs en alcohol gebruik een groot gezondheidsprobleem.

Symon en Isaac zelf dronken voor het eerst toen ze 17 waren, voor de standaard in Malawi is dat op redelijk late leeftijd. “In winkels en cafés word niet naar de leeftijd gevraagd, waardoor het makkelijk is voor jeugd aan drank te komen.” Ze vinden het lastig om te praten over verslavingsproblemen van hun leeftijdsgenoten. Het blijft een onderwerp wat nog steeds een groot taboe is onder de bewoners. Toch begrijpen ze wel dat er iets moet gebeuren, omdat het probleem steeds groter wordt in Malawi.

Stiekem achter school

Op de foto staan ze voor het voetbalveld waar de meeste jeugd naartoe gaat om drugs of alcohol te nuttigen. Het veld ligt vol met lege bierzakjes (het goedkoopste bier hier zit niet in flessen maar in zakjes) en ander afval.

Ons behandelcentrum

Wij willen jeugd in Malawi die te maken heeft met verslavingsproblemen helpen in ons behandelcentrum. We geven ze een kans met een schone lei de toekomst tegemoet te gaan.  Ons behandelcentrum moet nog gebouwd worden en daar hebben we €50.000,-  voor nodig. We zijn al een heel eind, maar we kunnen alle kleine en grote donaties goed gebruiken. Wil je doneren? Top! Klik hier om te doneren.

Persoonlijk verhaal: Symon & Isaac

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV