In Mzuzu leerde Sharlon een man kennen die hard aan het werk was een huis opnieuw op te bouwen voor een vrouw met drie kinderen. Het huis is gevestigd aan de rand van de afgrond, hier is de grond een stuk goedkoper.

De vrouw was met de kids een weekend op bezoek bij familie, iets wat ze graag doen en waar ze ontzettend blij van worden. Toen ze terugkwamen was hun huis de afgrond in gegleden vanwege slecht weer. Niet alle huizen in Malawi zijn bestand tegen slecht weer, omdat ze gebouwd worden met modder, zo ook dit huis. Een huis dat gebouwd is met modder heeft niet veel nodig om uit elkaar te vallen. Na de hevige regenbuien waren ze het huis weer aan het opbouwen, echter op dezelfde manier; met modder. Sharlon kon alleen maar denken dat het niet lang zou duren tot het huis weer uit elkaar valt.

Sharlon heeft toen aangeboden cement uit eigen zak te betalen, zodat het huis de volgende regenbui kan overleven. Het liefst zouden ze het huis ergens anders bouwen dan aan de rand van een afgrond, maar helaas kunnen ze geen ander stuk grond betalen.

Als we foto’s hebben van het eindresultaat, zullen wij deze zeker met jullie delen!

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633