Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PAX juicht nieuw Nationaal Actieplan voor vrouwen, vrede en veiligheid toe

PAX voor Vrede

PAX ondertekent vandaag, samen met meer dan 60 andere organisaties en verschillende ministeries, het nieuwe Nederlands Nationaal Actieplan rond vrouwen, vrede en veiligheid (NAP 1325). Daarin staan afspraken over hoe Nederland om moet gaan met internationale verplichtingen en beloftes op het gebied van vrouwen, vrede en veiligheid. Anke Kluppels, beleidsadviseur gender, peace and security bij PAX: “We zijn erg blij dat het grote belang van een gezamenlijke inzet wordt gezien.”

Het NAP 1325 is een samenwerkingsverband tussen (onder meer) het ministerie van Buitenlandse Zaken, Defensie en Justitie en maatschappelijke organisaties, waaronder vrouwen-, ontwikkelings-, humanitaire- en vredesorganisaties. Kluppels: “Deze samenwerking is uniek én belangrijk. Zeker in een tijd waarin de prioriteiten van de ‘women, peace and security’ (WPS) agenda wereldwijd onder druk staan. Ook worden ze te vaak weggezet als apolitieke ‘vrouwenzaken’. We zijn ook blij dat de nieuwe Nederlandse NAP voor het eerst een internationale én een nationale agenda heeft. Dat betekent dat er nu bijzondere aandacht wordt besteed aan vrouwen en meisjes die naar Nederland zijn gevlucht vanuit conflictgebieden.”

Wat doet PAX?

Al ruim 12 jaar geeft PAX vorm aan de WPS-agenda. Samen maken we ons sterk voor een wereld waarin gelijke en betekenisvolle participatie van vrouwen en meisjes in besluitvormingsprocessen rond vrede en veiligheid vanzelfsprekend is. Waar duurzame vrede en ontwikkelingskansen voor iedereen realiseerbaar zijn en conflictgerelateerd geweld tegen vrouwen, mannen, meisjes en jongens stopt. In Nederland én daarbuiten.

Als vredesorganisatie is gender daarbij een cruciaal onderdeel van ons werk. Al jarenlang draagt PAX, samen met onze partners bij aan de implementatie van de WPS agenda, onder meer in Zuid Soedan, Irak en Syrië. Dat werk zetten we de volgende vijf jaar voort in de verschillende landen waar we werken.

Dit bericht is afkomstig van de website van Pax Nederland:

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/pax-juicht-nieuw-nationaal-actieplan-voor-vrouwen-vrede-en-veiligheid-toe

PAX juicht nieuw Nationaal Actieplan voor vrouwen, vrede en veiligheid toe

PAX voor Vrede

Mensen in nood
Sint Jacobsstraat 12 3511 BS Utrecht
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV