José Veen is als diëtist betrokken bij de polikliniek Erfelijke en aangeboren aandoeningen (EAA). Dat is een polikliniek in het Erasmus MC in Rotterdam waar er vanuit het perspectief van meerdere specialisten naar een cliënt wordt gekeken. En dat is belangrijk. José vertelt waarom.

“Vaak zijn (oudere) patiënten niet bekend bij een Arts Verstandelijk Gehandicapten (AVG) en een vaste specialist die hen medisch in de gaten houdt ontbreekt dan ook. Hun psychologisch profiel is niet duidelijk en er is geen diëtist VG met kennis van het syndroom betrokken. Op de poli waarbij alle disciplines kijken naar de persoon, voelen deze mensen met hun omgeving zich gekend, worden gezondheidsproblemen, psychische problemen, gedragsproblemen en eet-en gewichtsproblemen in kaart gebracht en een voorstel tot aanpak uitgewerkt. Dat levert direct en heel praktisch voordeel op!”

Artikel in tijdschrift Zeldzaam

Dit vertelt José in de laatste editie van tijdschrift Zeldzaam. Hier lees je het hele artikel. Als je meer wilt weten, kun je mailen naar [email protected].

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633