Meer weten? informatie@fondsen.org

Oude en kapotte mobieltjes inzamelen

Klarinne Labooy en Boukje Koole, twee vrijwilligers verzamelden in twee weken tijd een grote hoeveelheid oude mobieltjes. Hiermee haalden ze zelfs de krant!

Op verschillende plekken werden oude en kapotte mobieltjes ingezameld. Het recylcebedrijf Eeko doneert voor elk ingeleverd mobieltje ongeveer 3 euro aan Light for the World. Aan het eind van de twee weken telden Klarinne en Boukje 226 mobieltjes. Dit is een geweldige opbrengst, want hiermee krijgen 7 kinderen een staaroperatie!

Klarinne geeft aan dat een uitzending van het VPRO-programma Tegenlicht haar ertoe aanzette om deze actie te beginnen. ‘Er werd verteld dat kleine kinderen in de mijnen van Congo twaalf uur per dag Coltan bikken. Dit is een zwaar metaal dat mobieltjes koel houdt.’ Daarnaast hoorde ze dat Samsung de 1200 onderdelen van haar mobiele telefoons door kinderhandjes laat monteren.

Hoe gaaf dat we juist op deze manier het zicht van de kinderen kunnen verbeteren! Tegelijkertijd geeft dit een positieve bijdrage aan het milieu.

Wil jij ook je mobieltje inleveren? Of ze juist in jouw omgeving verzamelen? Kijk voor meer informatie op: https://lightfortheworld.nl/ieder1mobiel/

Krantenartikel over vrijwilligers die oude mobieltjes inzamelen

Delen:

Categorieen

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633