Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Oud-directeur Amnesty wordt voorzitter Raad van Toezicht PAX

PAX voor Vrede

Eduard Nazarski start per 1 maart als voorzitter van de Raad van Toezicht van PAX. Nazarski was bijna 14 jaar directeur van Amnesty Nederland voordat hij begin 2020 met pensioen ging. Zijn jarenlange ervaring wendt hij nu aan voor PAX: “De kracht van PAX zit ‘m in de enorme betrokkenheid en deskundigheid van de medewerkers, in de partnerschappen met lokale organisaties, en in de steun in de Nederlandse samenleving.”

Nazarski (1953) kent PAX en zijn voorgangers al jaren. “Decennia zelfs. PAX en Amnesty vormen sinds 2009 een alliantie. Ik heb altijd gevonden dat de organisaties elkaars werk versterken.” En dat werk blijft nodig, misschien wel meer dan tevoren. Wereldwijd ziet Nazarski eerder gewonnen vrijheden onder druk staan. “Je ziet dat in een groot aantal landen autoritaire krachten de overhand krijgen, dat gaat gepaard met minachting voor de rechtsstaat en internationaal recht. Tegelijk zijn er gelukkig ook veel mensen, initiatieven en organisaties die opkomen voor menselijke waardigheid. Kijk naar Wit-Rusland, en Myanmar.” Daarmee staat het belang van organisaties als PAX fier overeind. “Het is simpelweg een belangrijke organisatie waar ik graag een bijdrage aan lever. Na mijn pensioen bij Amnesty zijn natuurlijk niet plots mijn idealen verdwenen.”

Anna Timmerman, algemeen directeur van PAX, is enthousiast over de komst van Eduard Nazarski. “Hij kent PAX goed en bij Amnesty heeft hij bewezen steeds de juiste vragen te stellen. Dat is een belangrijke eigenschap voor een voorzitter van de Raad van Toezicht. We zijn blij met zijn toetreden. Zeker ook omdat hij uit zijn vorige werk weet wat er nodig is voor een goede band én samenwerking met achterban en vrijwilligers.” Nazarski volgt Peter van der Veer op die aan het einde van zijn termijn is gekomen, PAX dankt hem hartelijk voor zijn inzet.

Dit bericht is afkomstig van de website van Pax Nederland:

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/oud-directeur-amnesty-wordt-voorzitter-raad-van-toezicht-pax

Oud-directeur Amnesty wordt voorzitter Raad van Toezicht PAX

PAX voor Vrede

Mensen in nood
Sint Jacobsstraat 12 3511 BS Utrecht
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV