Orkaan in Mozambique: Light for the World komt in actie!

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de orkaan Idai in grote delen in het zuiden van Afrika grote verwoestingen aangericht. Met name in Mozambique, Zimbabwe en Malawi is de schade enorm. Duizenden mensen zijn dakloos geworden. De orkaan heeft ervoor gezorgd dat er geen stroomvoorzieningen meer zijn in een groot deel van het land. Zeker een half miljoen mensen hebben daardoor al dagen geen stroom. Daarnaast staan huizen, straten en akkers blank, vanwege overstromingen die de orkaan veroorzaakt heeft. Vele gebieden zijn totaal onbereikbaar doordat bruggen zijn ingestort. Hulporganisaties moeten vele mensen via helikopters van voedsel en medicijnen voorzien. Er wordt zelfs gevreesd voor een humanitaire ramp.

Juist in een noodsituatie als deze zijn mensen met een handicap enorm kwetsbaar. Blinden en mensen met een lichamelijke handicap kunnen hun huizen of gebouwen niet of nauwelijks verlaten, zodat ze gevangen zitten en de hulpdiensten niet kunnen bereiken. Daarnaast wordt er in de komende dagen zware regen en grote kans op overstromingen verwacht, waarmee het gevaar toeneemt.

Light for the World is daarom een inzamelingsactie gestart om samen met onze lokale partners mensen met een handicap te helpen die zijn getroffen door orkaan Idai.

Onze collega’s in Mozambique hebben gelukkig laten weten veilig te zijn. Toch is er nog veel onduidelijk. Zodra we een beter overzicht hebben van de situatie ter plaatse, zullen we plannen gaan maken over hoe we concreet hulp kunnen gaan bieden. Updates volgen nog.

Uw gebed wordt gevraagd voor alle getroffenen in Mozambique. Ook uw financiële steun is van levensbelang. Doneer nu en red levens! Klik HIER om te doneren.

Delen:

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633