Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Oproep voor Provinciehuis Gelderland: schiet wasberen niet dood

Almere, 2 december 2019 – Sinds vanmorgen staat een mobiel billboard voor het Gelderse provinciehuis in Arnhem. Met het bord roept Stichting AAP de hulp van het publiek in om het provinciaal bestuur te laten afzien van het afschieten van wasberen. Nadat Limburg eerder na een petitie overstag ging en wasberen nu laat opvangen, houdt Gelderland voet bij stuk dat wasberen bestreden moeten worden door ze af te schieten. AAP wil graag met de provincie in gesprek over een diervriendelijke aanpak van de invasieve exoten.

Het publiek kan via de website van AAP de parkeermeter vullen en zo het billboard langer op de Arnhemse markt laten staan. Met deze actie wil de stichting, die primaten en andere exotische zoogdieren in nood opvangt, laten weten dat er een alternatief is. Via opvang, sterilisatie en uitplaatsing in dierentuinen kan de kleine populatie ook goed bestreden worden. Niets doen is geen optie; de wasbeer staat sinds 2016 op de Unielijst van de EU als invasieve exoot die schadelijk is voor inheemse soorten. Bestrijding is dus een wettelijke verplichting voor provincies om vestiging van de kleine beren in Nederland te voorkomen. Alleen de wijze waarop mogen provincies zelf invullen.

In Provincie Limburg werd begin oktober begonnen met het vangen van wasberen door de Zoogdiervereniging. Tot op heden werden 13 dieren opgevangen in de quarantaine van AAP in Almere.
 

Het mobiele billboard voor het Gelderse provinciehuis in Arnhem.

Oproep voor Provinciehuis Gelderland: schiet wasberen niet dood

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV