Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Oproep Humanitas: Neem informele steun aan ouders en kinderen mee in informatie

Humanitas

Organisaties die informele steun voor kinderen en ouders bieden, waaronder Vereniging Humanitas, roepen informateur Mariëtte Hamer in een open brief op om de informele steun in de zorg voor jeugd te erkennen, waarderen en stimuleren.

Volgens de organisaties blijft het grote potentieel aan ondersteuning en hulp vanuit de samenleving te vaak onderbelicht bij de uitwerking van beleidsadviezen en -agenda’s. Door dit potentieel te onderkennen en beter te benutten kan volgens de briefschrijvers een trendbreuk in de zorg voor de jeugd worden gerealiseerd: “Het beroep dat ouders doen op specialistische jeugdhulp zal dalen en wachtlijsten zullen korter worden. En nog veel belangrijker: we kunnen de beweging inzetten van een ‘ieder-voor-zich’ naar een ‘we-doen-het-met-elkaar’ samenleving.” 

Concreet roepen de organisaties op om vier punten mee te nemen bij de informatiebesprekingen. Om te beginnen moeten er structurele financiële middelen komen voor het beschikbaar maken en versterken van alle vormen van informele steun voor jeugdigen en hun ouders in heel Nederland. Ook zou er een vierjarige mediacampagne gericht op het normaliseren van hulp vragen bij de opvoeding, in je directe omgeving bij vertrouwde mensen gevoerd moeten worden.

Daarnaast stellen de organisaties dat het wenselijk is om een structurele plek te creëren voor de inzet van informele steun en het samenwerken met mensen die deze steun verlenen in het curriculum van beroepsopleidingen voor jeugdprofessionals. Tot slot pleiten ze ervoor om een tienjarig onderzoek naar de inzet van informele steun en de impact ervan in gang te zetten. 

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van Humanitas:

https://www.humanitas.nl/nieuws/oproep-informateur/

Oproep Humanitas: Neem informele steun aan ouders en kinderen mee in informatie

Humanitas

Maatschappij
Humanitas, Sarphatistraat, Amsterdam, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Humanitas
fondsen.org

Gelderland helpt Humanitas

Het televisieprogramma Gelderland Helpt van Omroep Gelderland heeft de hele maand oktober in het teken van Humanitas gestaan. De serie Gelderland Helpt Humanitas, waarin vrijwilligers

Lees verder »

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV