Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Oproep aan Tampax gaat viral: ‘Maak alle menstruatieproducten plasticvrij’

Plastic Soup Foundation

Afgelopen maandag lanceerde Ella Daish in het Verenigd Koninkrijk de #EndPeriodPlastic campagne. Deze campagne roept Tampax (Procter & Gamble) op om geen plastic meer te gebruiken in menstruatieproducten: tampons, inbrenghulzen, maandverband, wikkels en verpakkingen. De campagne raakt een gevoelige snaar en gaat meteen viral.

In de aanloop tot deze campagne hebben drie supermarktketens (Sainsbury’s, Aldi en Superdrug) beloofd te stoppen met de plastic inbrenghulzen van hun huismerken. Daarnaast bieden steeds meer supermarkten plasticvrije alternatieven aan, zodat de consument een keuze heeft die er eerder niet was. Tampax en Always (eveneens van Procter & Gamble) geven tot nu toe echter geen gehoor aan deze oproep die steeds breder gedragen wordt.

#Endperiodplastic

Twee dingen vielen Daish op toen zij begin 2018 met haar campagne begon. In de discussie over het verminderen van plastic gaat het bijna uitsluitend over items als plastic tasjes, maar vrijwel nooit over menstruatieproducten. Het tweede dat haar opviel waren de menstruatieproducten die aanspoelen op Britse stranden. Deze zijn eerder door het toilet gespoeld en komen uiteindelijk in zee terecht. Op haar site geeft ze uitleg over het hoe en waarom van de campagne.

De Plastic Soup Foundation ondersteunt de campagne van Daish voor de volle 100 procent en roept iedereen op om haar petitie Make all Menstrual Products Plastic Free te ondertekenen en in social media gebruik te maken van de hashtag #EndPeriodPlastic.

https://www.instagram.com/p/CFG8NCKH2Bp/

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van de Plastic Soup Foundation:

https://www.plasticsoupfoundation.org/2020/09/oproep-aan-tampax-gaat-viral-maak-alle-menstruatieproducten-plasticvrij/

Oproep aan Tampax gaat viral: ‘Maak alle menstruatieproducten plasticvrij’

Plastic Soup Foundation

Plastic Soup Foundation, Sumatrakade, Amsterdam, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV