Op vakantie naar de Moezel: “Wat een aanwinst is de Zonnebloemauto”

Jarenlang ging Mery met haar zus en zwager op vakantie in Nederland. Toen haar andere zus weduwe werd, wilde zij ook graag mee. Maar dan wel naar oorden met meer kans op zon. “We zijn twee keer met z’n vieren naar Portugal geweest en twee keer naar Spanje. Dit jaar wilden we een keer wat anders.” Ze lieten hun oog vallen op het Duitse Moezelgebied. “Ons sprak die in Bremm direct aan, een lieflijk dorpje dat uitkijkt op de Moezel.”

Hoeveel bagage?
Het is de eerste keer dat ze gebruikmaken van de Zonnebloemauto, dus huren ze ‘m eerst een dagje om te testen. “Even kijken hoeveel bagage er mee kan en natuurlijk ervaren hoe de auto rijdt.” De auto komt glansrijk door de test. “Hij rijdt fijn, is comfortabel en je kan veel meenemen. Ik heb maar één verbeterpunt: als je in een elektrische rolstoel zit, zoals ik, kun je niet naar buiten kijken. Dat is jammer. Neemt niet weg dat ik heel blij ben dat deze mogelijkheid er is.”

Wijngaarden

Na een reis van zo’n vijf uur, inclusief stops, bereiken ze Bremm. “Leuk zo’n klein plaatsje, met mooie huizen en een mini-supermarktje. De mensen zijn erg aardig en behulpzaam.” De fraaie wijngaarden van Bremm zijn bekend omdat ze op de steilste helling van Europa liggen. En de omgeving zelf is ook zeker niet vlak, ontdekken ze. “Mijn zwager moest de auto af en toe flink op zijn staart trappen”, lacht Mery. “Gelukkig draait hij daar zijn hand niet voor om.”  

Eigen vervoer
Mery en haar zussen Henny en Bea en zwager Roel genieten volop van de omgeving. “We hebben uitstapjes gemaakt met de auto en fietsen gehuurd. “Mijn zussen en zwager fietsten en ik reed ernaast met mijn rolstoel. We hebben twee keer een dagtocht gemaakt van 35 kilometer langs de Moezel. “Wat een uitzicht heb je dan. Met hellingen vol wijnranken, mooie dorpjes en allerlei schepen die voorbijkomen. Prachtig!” Onderweg stoppen ze regelmatig in een leuk plaatsje, om rond te kijken en lekker een terrasje te pakken. “Mensen kijken, een praatje maken. Echt vakantie!” Ook komen ze een pontje tegen waarmee je de rivier over kunt steken. “Ik kon er net op”, lacht ze. “Een hele leuke ervaring.”

Aangepaste boot
Een boottochtje staat ook op de verlanglijst. In Cochem krijgen ze een tip over een aangepaste boot. “Iemand van een rondvaartboot in Cochem wist te vertellen dat er een aangepaste boot was, met een lift om op het zonnedek te komen. Bij de VVV hadden ze ons hier niets over verteld, dus we waren heel blij met deze tip. We hebben heerlijk in het zonnetje zitten genieten van al het moois dat langs gleed.” 

Familiebezoek
Na een fijne vakantie rijden Mery, Bea, Henny en Roel voldaan in de Zonnebloemauto weer naar huis. Onderweg bespreken ze al vast de vakantieplannen voor volgend jaar. Het wordt weer Spanje, vertelt Mery. “Aan de Costa Blanca is een heel fijn, aangepast huis van Nederlanders waar we al eerder verbleven.” En de Zonnebloemauto? “Die huren we zeker weer. Voor een midweek in eigen land. Ook vind ik ‘m handig voor familiebezoek in Hoogeveen. Een rolstoelbus huren is erg duur. Dus wij vinden de Zonnebloemauto zeker een aanwinst!”

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633