Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Op bezoek bij Middland Foto

Houssein wilde met Middland Foto graag de rijkdom aan culturen, verbindingen, samenwerkingen en gebeurtenissen uit de geschiedenis van de wijk laten zien. Daarom zijn ze op zoek gegaan naar foto’s van zowel professionele fotografen als de bewoners zelf. Om de foto’s en verhalen te verzamelen, werden overal in de buurt affiches opgehangen. De reacties waren overweldigend. Het feit dat Houssein veel buurtbewoners kent en de buurt begrijpt als inwoner, hielp daarbij.

In de tentoonstelling zijn niet alleen foto’s maar ook video’s te zien waarin bewoners hun persoonlijke verhalen vertellen, naast filmpjes uit archieven. Ook zijn er verspreid door de buurt foto’s te vinden. Deze route leidt je langs supermarkten, cafeetjes en winkels. Door de buitenruimte erbij te betrekken, maar ook via de randprogrammering vindt er een uitwisselingen van verhalen plaats tussen oude en nieuwe bewoners. Samen vertellen ze het verhaal van Middelland. Dankzij Middland Foto leren we niet alleen meer over deze bijzondere geschiedenis, ook draagt dit project met zijn veelheid aan persoonlijke verhalen bij aan een diverser cultureel aanbod in de stad Rotterdam.

De tentoonstelling Middland Foto is nog t/m 27 oktober 2019 te zien.
Ben je nog niet geweest? Grijp dan snel je kans!

Door Rianne Schoonderbeek, Conservator Educatie

Op bezoek bij Middland Foto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over , ,

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV