Oorlog in Syrië blijft slachtoffers maken

RS41954_Idlib-0118_22-Violet-1-900x488.jpg

Sinds de start van de burgeroorlog in 2011 zijn honderdduizenden mensen gedood of verwond. Grote delen van het land liggen in puin en er wordt nog dagelijks hevig gevochten. Bijna 12 miljoen Syriërs hebben acute humanitaire hulp nodig. Naar schatting 5,6 miljoen mensen zijn gevlucht naar omringende landen. Zij leven in vluchtelingenkampen in de regio en in arme wijken tussen de lokale bevolking. Deze gezinnen hebben dringend behoefte aan onderdak, voedsel en water.

De recente militaire missie in Noord-Syrië zet de positie van de Syrische burgers verder onder druk. CARE vreest voor een escalatie van geweld, resulterend in hernieuwde, massale vluchtelingenstromen.

Zo helpt CARE gezinnen overleven

Sinds 2014 heeft CARE al meer dan 4,5 miljoen mensen geholpen in Syrië en omringende landen. We helpen met noodhulp zoals voedselpakketten, hygiëne- en babypakketten en kookgerei. Daarnaast helpen we gevluchte gezinnen de koude wintermaanden door met tenten en kacheltjes, matrassen en dekens en kinderkleding. Onze lokale partners bieden gezondheidszorg aan via klinieken, eerste hulp, kraamzorg en seksuele voorlichting.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MEER NIEUWSBERICHTEN