Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ook DekaMarkt naar sterkip

Wakker Dier

De verse kip van DekaMarkt draagt eind 2023 ten minste één ster van het Beter Leven keurmerk. Dat heeft de supermarkt aan Wakker Dier laten weten. Hiermee sluit DekaMarkt zich aan bij veertien andere supermarktketens die zich al toelegden op deze stap. “Geweldig dat DekaMarkt zijn kip ook een Beter Leven ster gunt”, aldus Anne Hilhorst van Wakker Dier.

Onlangs plaatste Wakker Dier nog een advertentie in diverse dagbladen om de supermarkten die op dat moment al hadden toegezegd voor sterkip te gaan in het zonnetje te zetten. In de advertentie vraagt Wakker Dier aan de achterblijvende supermarkten waar ze nog op wachten. Hilhorst: “Die vraag blijft staan voor Boni, Hoogvliet en Spar. Wij vinden het onbegrijpelijk dat zij de stap naar sterkip nog niet maken.”

Nieuwe ondergrens

Het is belangrijk dat ook alle regionale supermarktketens hun ondergrens voor kip naar één Beter Leven-ster brengen. Een gedeelde dierenwelzijnstandaard voorkomt oneerlijke prijsconcurrentie en geeft vooruitstrevende supermarkten ruimte om na te denken over verdere verbeterstappen.

Beter Leven

Kippen met één Beter Leven-ster krijgen meer ruimte en daglicht in de stal. Ze groeien langzamer, in een gezonder tempo. De dieren kunnen in een overdekte uitloop naar buiten, met frisse lucht en ruimte om te scharrelen. Het Beter Leven keurmerk is een onafhankelijk keurmerk van de Dierenbescherming.

Dit bericht is afkomstig van de website van Wakker Dier:

https://www.wakkerdier.nl/persberichten/ook-dekamarkt-naar-sterkip/

Ook DekaMarkt naar sterkip

Wakker Dier

Sarphatistraat 654, 1018 AV Amsterdam, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV