Online cliëntcontact bij Visio

blogger-336371_1920

Vanwege het coronavirus is een fysieke ontmoeting met een medewerker van Visio niet mogelijk. Maar misschien is beeldbellen in uw geval wel een optie? In dit bericht verzamelen we handleidingen, filmpjes met uitleg en ander tips voor online contact tussen een cliënt of leerling en een Visio-medewerker. In de afgelopen dagen zijn er al veel cliënten op deze manier naar tevredenheid geholpen.

Zoom

Met het programma Zoom is het mogelijk een videoverbinding te maken met uw eigen laptop, pc, tablet of mobiele telefoon. Op een vaste pc is het soms nog nodig om hoofdtelefoon met microfoon aan te sluiten, maar in de meeste gevallen zijn microfoon en luidspreker standaard al aanwezig. Het voordeel van Zoom is dat u weinig ICT-kennis nodig heeft om het te kunnen gebruiken. Ook kunnen u en de medewerker van Visio aan elkaar laten zien wat er op uw (computer)scherm gebeurt. Dat is handig bij het uitleggen van bepaalde functies.

Bekijk de instructievideo over Zoom. Ook is voor Zoom een handleiding voor cliënten beschikbaar. 

FaceTime

FaceTime is een videobellen-app voor apparaten van Apple. Dat betekent dat u deze optie alleen kunt gebruiken wanneer zowel u als de ander met een Apple-apparaat heeft, zoals een iPad, iPhone of een Mac-computer. Bekijk de video over “FaceTime – uitleg en inloggen” en “FaceTime – bellen en ophangen”. Ook is voor FaceTime een handleiding voor cliënten beschikbaar.

Telefoon

In veel gevallen is de telefoon ook een goede manier om contact te hebben. En vaak is dit sowieso de aangewezen route voor het eerste contact. Daarna kunt u samen met de medewerker van Visio overleggen of bijvoorbeeld Zoom of  FaceTime een goed alternatief is nu een fysieke ontmoeting niet mogelijk is. U bereikt Visio via de Cliëntservicelijn op telefoonnummer 088 585 85 85.

Helpdesk  

Heeft u nog vragen, dan kunt u op diverse manieren contact opnemen met het Kennisportaal van Koninklijke Visio. De helpdesk is bereikbaar op telefoonnummer 088 5855 666 en het mailadres kennisportaal@visio.org.   

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van Koninklijke Visio:

https://www.visio.org/nl-nl/home/actueel/nieuws/2020/maart/onlinecontact

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MEER NIEUWSBERICHTEN