Ondernemershart voor noodhulp

Dag 4
Het is zondag vandaag maar van veel (bed)rust komt het niet. We zijn al vroeg uit de veren omdat we om acht uur in de kerk verwacht worden. Het valt op dat er veel beveiligers staan op het moment dat we de parkeerplaats oprijden. Tegen alle verwachting in begint de dienst ook echt om acht uur. Met een koor, een bevlogen dominee en veel publiek begint de twee uur durende dienst. Hieronder is een filmpje toegevoegd waarin te zien is hoe dit er ongeveer aan toe gaat.

Het is fijn om met elkaar hier te zijn en om stil te staan bij de afgelopen paar dagen. Van de inhoud begrijpen we alleen niet veel aangezien alles in de lokale taal is.

Wanneer de dienst afgelopen is, stappen we in de bus om de rest van deze dag invulling te geven. We gaan een stukje natuur in waarbij we terugblikken op afgelopen week en mogen genieten van alle schoonheid. We leren elkaar nog beter kennen en er is voldoende plek voor goede gesprekken. Morgen hebben we nog een ochtend om een beetje bij te komen, eventueel nog iets van het land en de cultuur te zien voordat we op het vliegtuig stappen terug richting Nederland. Met weer een extra stukje bagage. Want de indrukken die we deze reis hebben opgedaan zullen we niet snel vergeten.

De tekst die we vandaag hebben meegekregen in de kerk sluit prachtig aan bij de dingen die we hebben gezien deze week en het project dat we mogen gaan doen, samen met deze ondernemers:

“Verzamel op aarde geen kostbaarheden, want die vergaan of worden gestolen. U kunt beter kostbaarheden in de hemel verzamelen, waar ze nooit zullen vergaan of worden gestolen. Want waar u uw kostbaarheden bewaart, daar zal ook uw hart naar uitgaan”.

Mattheus 6:19-21

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633