Vrijwilligers Mantelzorgondersteuning

Mezzo is op zoek naar meerdere enthousiaste vrijwilligers mantelzorgondersteuning

Wil je naast je betaalde baan of studie ook vrijwilligerswerk doen voor een dag in de week? Of ben je werkzoekende en vind je het leuk om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Met deze functie bij de front-office van de Mezzo Mantelzorglijn help je mantelzorgers met allerlei vragen omtrent zorg en regelwerk. Het helpen van mantelzorgers doet goed én staat uitstekend op je CV. Wil jij ons team versterken? Lees verder en reageer gelijk!

Wij bieden:

 • Een uitdagende vrijwilligersfunctie rond een maatschappelijk thema dat zeer in de belangstelling staat.
 • De mogelijkheid om ervaring op te doen en jezelf te ontwikkelen.
 • Trainingen en professionele begeleiding.
 • Een prettige werkomgeving op 3 minuten afstand van station Bunnik.
 • Als vrijwilliger van Mezzo krijg je professionele begeleiding, workshops, actuele informatie over mantelzorg, waardering, reiskostenvergoeding en een gratis lidmaatschap van Mezzo.
 • Je kunt bij uit dienst een getuigschrift ontvangen.

Wat ga je doen:
Als vrijwilliger ondersteun je mantelzorgers in vragen over hun mantelzorgsituatie. Mantelzorgers krijgen veel te maken met zorg, regelwerk, ingewikkelde wetgeving en procedures bij de (soms zware) zorg voor hun naaste. Bij de Mezzo Mantelzorglijn helpen we mantelzorgers met vragen over hoe en waar ze hulp kunnen aanvragen, welke regelingen er voor mantelzorgers zijn of hoe ze mantelzorg met werk kunnen combineren. Jij kunt hier een waardevolle bijdrage aan leveren door bij de front-office van de Mezzo Mantelzorglijn een goed antwoord op deze vragen te geven. Via telefoon en e-mail heb je contact met de mantelzorger.

We zoeken:
Twee vrijwilligers die ten minste een jaar wekelijks één dag (of meerdere dagen) op werkdagen beschikbaar zijn. Je bent 1 keer in de twee maanden beschikbaar op maandag van 10 tot 12 uur voor een bijeenkomst met de afdeling. Je woont op maximaal een half uur reizen van Bunnik, hebt hart voor de informele zorg en je vindt het belangrijk dat mantelzorgers een helpende hand geboden wordt.

We verwachten:

 • Je hebt interesse in ontwikkelingen rondom mantelzorg en al kennis mbt relevante wetten en regels.
 • Je kunt of wilt leren omgaan met moeilijke verhalen, bent sociaal en invoelend.
 • Je kunt de belangen van Mezzo vertegenwoordigen.
 • Je bent vaardig met computer en internet en kunt snel informatie vinden op het internet.
 • Je beschikt over een heldere telefoonstem, beheerst de Nederlandse taal goed en hebt goede contactuele eigenschappen.

Lees hier meer over werken als vrijwilliger bij Mezzo. Herken jij je in dit profiel en heb je zin om vrijwilligerswerk te doen? Dan ontvangen wij graag jouw reactie. Vul hiervoor het aanmeldformulier in.

Voor informatie kun je contact opnemen met Michèle van Vuuren, coördinator vrijwillige inzet via: m.vanvuuren@mezzo.nl of 030-7606037 (maandag en donderdag aanwezig).

Change this in Theme Options
Change this in Theme Options