Vacature Noodhulpteam Chauffeur (m/v, vrijwilliger)

Het Nederlandse Rode Kruis is er voor mensen in nood. Zowel om de hoek als ver weg. We helpen vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. We zorgen er ook voor dat mensen zichzelf kunnen helpen en leren hen hoe ze anderen kunnen helpen. Zodat in tijden van nood niemand alleen staat. We werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.

Per direct zijn we op zoek naar vrijwillige, hulpverlenende O&G chauffeurs!

Wat doet een Noodhulpteam Chauffeur?
Het Noodhulpteam treedt op bij grootschalige ongevallen en rampen en werkt samen met ambulancepersoneel en andere medische professionals. Het team werkt in georganiseerd verband en wordt aangestuurd door een teamleider. Als Chauffeur maak je deel uit van het Noodhulpteam en zorg je ervoor dat je bij een ramp of calamiteit als eerste paraat bent om je teamleden op te halen en naar de ramplocatie te brengen. Ter plaatse lever je als Noodhulpteamlid een bijdrage aan de hulpverlening aan slachtoffers. Zie voor meer informatie over de taken en bijbehorende opleidingen van een Noodhulpteamlid de betreffende vacaturetekst.

Wie zoeken wij?
Je hebt je rijbewijs B, een uitstekende rijvaardigheid auto technisch inzicht en affiniteit met rijden. Je durft verantwoordelijkheid te nemen, je houdt je hoofd koel in stressvolle situaties en je hebt incasseringsvermogen. Je bent in het bezit van de bevoegdheid om met optische geluidssignalen (O&G) te rijden of je bent bereid dit te behalen door een opleiding. Daarnaast ben je bereid een training tot Noodhulpteamlid te volgen en mee te draaien in de eerste hulpverlening bij grotere evenementen, om goed geoefend te blijven. Je hebt een hulpverlenende instelling en een representatieve uitstraling. Je kunt zowel zelfstandig als onder aansturing van een teamleider werken. Je bent fysiek in staat om je teamleden veilig en snel te vervoeren en alle hulpverlenende taken uit te voeren. Je hebt minimaal MBO werk- en denkniveau en je krijgt van je werkgever de ruimte om direct je werkplek te verlaten bij een oproep. Je bent mobiel bereikbaar en bereid een pager te dragen. Houdt er rekening mee dat je binnen 15 minuten bij het voertuig aanwezig moet (kunnen) zijn dat gestationeerd staat in Boskoop.

Wij bieden:
Als Noodhulpteam Chauffeur verricht je zinvol en verantwoordelijk vrijwilligerswerk. Het Rode Kruis zorgt indien nodig voor de opleiding tot O&G chauffeur en de training tot Noodhulpteamlid. Tijdens het uitvoeren van je taak ben je via het Rode Kruis verzekerd. Middels bijscholing en praktijkoefeningen krijg je volop mogelijkheden om je deskundigheid te vergroten en je talenten te ontwikkelen.

Neem voor meer informatie contact op met Monique Timmermans, mtimmermans@redcross.nl. Aanmelden kan door je CV te mailen naar dit e-mail adres.

Kijk voor meer informatie over het werk van het Rode Kruis op  www.rodekruis.nl  en  www.rodekruis.tv  of volg ons op Facebook (Facebook.com/rodekruis) en Twitter (Twitter.com/rodekruis).

Change this in Theme Options
Change this in Theme Options